© Baykuş Haber

Wagner savaşçıları Rostov sokaklarında

RUS PARALI ASKER GRUBU WAGNER, UKRAYNA SAVAŞINDA KRİTİK ÖNEME SAHİP ROSTOV BÖLGESİNDEKİ BİRÇOK NOKTAYA ZIRHLI ARAÇLARINI KONUŞLANDIRDI.

Rus paralı asker grubu Wagner, Ukrayna savaşının kritik bölgelerinden biri olan Rostov'da önemli bir hareketlilik sergiliyor. Wagner lideri Evgeny Prigojin'in Rus ordusuna karşı başlattığı isyan sürüyor ve Rostov bölgesindeki faaliyetleri dikkat çekiyor. Wagner savaşçıları, Rusya Güney Askeri Bölge Komutanlığı'na ait karargahın bulunduğu Rostov bölgesinde çatışma hazırlığı içinde oldukları gözleniyor. Rostov-on-Don kentinde, Rus ordusuna karşı çatışmaya yönelik bir hazırlık içinde olan Wagner savaşçıları, zırhlı araçları cadde ve sokaklara yerleştirdi. Wagner savaşçılarının Güney Askeri Bölge Komutanlığı karargah binasını kuşattığı ve diğer bazı kamu binalarını kontrol altına aldığı bildiriliyor.

Rus ordusuna ait çok sayıda aracın Rostov'a doğru ilerlediği de aktarılanlar arasında.

Bu gelişmeler sırasında, bazı sivillerin Wagner savaşçılarına tepki gösterdiği görüldü. Bisikletiyle Wagner savaşçılarının yanına gelen bir sivil, "Senin de bir vicdanın var. Anavatanın savunucusu musunuz, değil misiniz? Savunucuysanız neden burada ortalığı karıştırıyorsunuz" ifadelerini kullandı.

Rostov'da yaşayan bazı siviller ise Rus ordusu ile Wagner arasındaki potansiyel çatışmalardan kaçınmak için evlerini terk etmeye başladı. M-4 karayolunda uzun kuyruklar oluştu ve Rusya Acil Durumlar Bakanlığı, trafikte mahsur kalan sivillere su dağıttı. Yetkililer, zorunlu olmadıkça yola çıkılmaması konusunda uyarıda bulunurken, acil yardım ekiplerinin bölgede durumu yakından takip ettiğini ve gerektiğinde yardım ulaştırdığını açıkladılar.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER