© Baykuş Haber

World Ecommerce Forum, e-ticaretin önde gelen isimlerini ağırladı

WORLDEF, WORLD ECOMMERCE FORUM'A İSTANBUL'DA EV SAHİPLİĞİ YAPTI. FORUM, 50 BİNDEN FAZLA ZİYARETÇİYİ AĞIRLADI. İSTANBUL FUAR MERKEZİ’NDEKİ ÜÇ FARKLI SALONDA DÜZENLENEN FORUMDA BİNLERCE KATILIMCI YER ALDI. ÜÇ GÜN BOYUNCA E-TİCARET VE E-İHRACATIN KONUŞULDUĞU FORUM, AVRUPA’NIN ÖNEMLİ E-TİCARET ETKİNLİKLERİ ARASINDA GÖSTERİLİYOR. WORLDEF BAŞKANI ÖMER NART, FORUMDA 2 MİLYAR DOLARLIK İŞ HACMİ OLUŞMASINI BEKLEDİKLERİNİ SÖYLEDİ.

WORLDEF, World Ecommerce Forum'un ev sahipliğini yaparak İstanbul'da büyük bir etkinliğe imza attı. Forum, İstanbul Fuar Merkezi'nde üç farklı salonda gerçekleşti ve 50 binden fazla ziyaretçiyi ağırladı. E-ticaret ve e-ihracatın tartışıldığı forum, Avrupa'nın önemli e-ticaret etkinliklerinden biri olarak kabul ediliyor. WORLDEF Başkanı Ömer Nart, bu forumda 2 milyar dolarlık iş hacmi oluşturmayı hedeflediklerini ifade etti.

10. World Ecommerce Forum, 8-9-10 Haziran 2023 tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezi'nde düzenlendi. Etkinliğin teması "E-Ticaretin Yeni Yüzyılı" olarak belirlendi ve "E-Ticaretin Davos'u" olarak tanımlandı. Forum, e-ticaret ekosistemine odaklanan paydaşları bir araya getirdi ve üç gün boyunca birçok etkinliğe ev sahipliği yaptı. İşte bu önemli etkinlikte yer alan firma yöneticileri ve temsilcileri, deneyimlerini ve sektördeki gelişmeleri paylaştı.

WORLDEF Başkanı Ömer Nart, forum hakkında yaptığı açıklamada, Cumhuriyetin 100. yılında düzenledikleri 10. World Ecommerce Forum'u, tüm zorluklara rağmen başarıyla tamamladıklarını söyledi. Nart, İstanbul'u e-ticaretin başkenti yapana kadar büyümeye devam edeceklerini ve hedeflerinin 2030 vizyonu çerçevesinde 1 milyon kişiyi ağırlayacakları bir etkinlik düzenlemek olduğunu belirtti. Ömer Nart ayrıca, forumun 2 milyar dolarlık iş hacmi oluşturmasını beklediklerini dile getirdi.

Forum, ekonomi, akademi ve teknoloji dünyasından önemli isimleri ağırladı. New York Ticaret Odası Başkanı Mark Jaffe ve İstanbul Topkapı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emre Alkin gibi isimler, forumda sunumlar yaptılar. Teknoloji yazarı Serdar Kuzuloğlu da dijital dünyadaki gelişmeleri ele aldı.

Forumdan bir gün önce düzenlenen gala gecesinde ise "WORLDEF Vefa Ödülleri" dağıtıldı. Bu ödüller, platforma destek veren kişileri ve kuruluşları onurlandırmak amacıyla verildi. Törende WORLDEF Başkanı Ömer Nart, katkılarından dolayı birçok kişi ve kuruluşa teşekkür etti.

WORLDEF, bu büyük etkinliği dünya genelinde düzenlemeyi hedefliyor. Gelecek yıllarda Amerika, Antalya ve Dubai gibi farklı şehirlerde benzer etkinlikler düzenlenmesi planlanıyor. Bu sayede İstanbul, e-ticaretin dünya başkenti olarak anılmayı hedefliyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER