© Baykuş Haber

Yağışlar Malatyada çiftçilerin yüzünü güldürüyor

Mayıs ayında Malatya'ya düşen yağışlar, bölgedeki baraj ve göletlerin doluluk oranını önemli ölçüde artırdı. Malatyalı üreticiler, geçtiğimiz aylarda yaşadıkları zorlu deprem sürecinin ardından, bu yıl yağışların verimli geçmesi ile ürün hasadına umutla bakıyorlar.

Malatya Yeşilyurt Ziraat Odası Başkanı Doğan Solmaz, yeni yılın başında Malatya'da kuraklık tehlikesinin gündemde olduğunu ancak bahar aylarında gelen yağışlarla bu riskin azaldığını ifade etti. Solmaz ayrıca, özellikle hububat ekimlerinin bu yıl verimli geçtiğini ve göletlerin su seviyelerinin yükseldiğini belirtti. Ancak bu suyun idareli bir şekilde kullanılması gerektiğine de vurgu yaptı.

Malatya'da yaşanan su bolluğuyla ilgili üreticilerin memnun olduğunu söyleyen Solmaz, gelecek yılın yağışları konusunda belirsizlik bulunduğu için suyun dikkatli bir şekilde kullanılması gerektiğini belirtti. Ayrıca, yeni Cumhurbaşkanlığı Kabinesi için de hayırlı temennilerde bulunan Solmaz, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'dan tarımsal faaliyetlere yönelik çözüm önerileri beklediklerini dile getirdi. Ziraat Odalarının da bu süreçte desteklenmesi adına yeni projelerin hayata geçirilmesi gerektiğini ekledi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER