© Baykuş Haber

Yağışlar, Söke Ovasında pamuğa mantar getirdi

Söke Ovası'nda yağışların etkisiyle üreticiler sulama sıkıntısı yaşamamış olsalar da, yağışların olumsuz yanlarını göstermeye başladığı görülüyor. Özellikle pamuk ekili tarlalarda aşırı yağışlar mantar hastalığına neden oldu. Söke Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Tanyeri, üreticilere pamuklarına dikkat etmeleri gerektiği konusunda uyarılarda bulundu.

Mayıs ayının son haftasından bu yana bölgede süren yağışlar, buğday hasadını geciktirmişti. Şimdi ise yağışlar, pamuk ekiminin yapıldığı tarlalara odaklandı. Söke Ovası'nda etkili olan yağışlar nedeniyle pamuk bitkisinde bölge bazında mantar hastalığının görüldüğü, su altında kalan tarlaların hala işlenemediği bildirildi.

Söke Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Tanyeri, çiftçilere bu durumda hassas ve dikkatli olmaları gerektiği konusunda uyarılarda bulundu. Tanyeri, yağışların bazı bölgelerde pamuk tarlalarını su altında bıraktığını ve yeni ekim yapan çiftçilerin zorluklar yaşadığını söyledi. Ayrıca pamuk hasadında mantar hastalığının görüldüğüne de dikkat çekti.

Üreticileri pamuklarına özen göstermeleri ve gerekli ilaçlamaları yapmaları konusunda uyararak, alternatif ürünler denemelerini önerdi. Ayrıca bölgedeki incelemelerin devam ettiğini ve umarız rekolte kaybına yol açmayacağını dile getirdi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER