© Baykuş Haber

Yağışlardan Zarar Gören Çiftçilerin Mağduriyeti Giderilecek

SİVAS VALİSİ YILMAZ ŞİMŞEK, SİVAS’IN BAZI İLÇELERİNDE MEYDANA GELEN YOĞUN YAĞIŞLAR NEDENİYLE TARIM ARAZİLERİ ZARAR GÖREN ÇİFTÇİLERİN MAĞDURİYETİNİ GİDERMEK İÇİN GEREKLİ TÜM ÇALIŞMALARIN BAŞLATILDIĞINI SÖYLEDİ.

Sivas Valisi Dr. Yılmaz Şimşek, Sivas ve bazı ilçelerinde meydana gelen yoğun yağışların neden olduğu tarım arazisi zararlarını giderebilmek amacıyla gerekli çalışmaların başladığını açıkladı.

Bu yıl Sivas'ta görülen şiddetli yağışlar, ekili tarım arazilerinde ciddi zararlara yol açtı. Su baskınları ve dolu yağışları, il merkezi ve bazı ilçelerdeki tarım arazilerini olumsuz etkiledi. Bu durumu göz önünde bulunduran Vali Şimşek, aşırı yağışların barajlardaki su seviyelerini artırmasının yanı sıra tarım arazilerinde de hasara yol açtığını belirtti.

Yoğun yağışlar sonucu Sivas'ın bazı bölgelerinde zararlar meydana geldiğini ifade eden Vali Şimşek, çiftçilerin maddi kayıplara uğradığını söyledi. Devletin çiftçilerin mağduriyetini giderme konusunda her zaman yardımcı olduğunu vurgulayan Vali Şimşek, Valiliğin öncülüğünde ilgili birimlerin ve ekiplerin hasar tespiti çalışmalarını yürüttüğünü belirtti. Çalışmaların tamamlanmasının ardından elde edilen raporları ilgili makamlara ileteceklerini ifade etti.

Vali Şimşek, çiftçilerin bu tür mağduriyetleri yaşamamaları için TARSİM (Tarım Sigortaları Havuzu) tarafından sigortalarını yaptırmalarını tavsiye ederek, devletin daima vatandaşların yanında olduğunu vurguladı. Zararların en kısa sürede telafi edilmesi için çalışmaların devam edeceğini ifade etti ve tüm çiftçilere geçmiş olsun dileklerini iletti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER