© Baykuş Haber

Yağışlı hava yurt genelinde 1 hafta daha etkili olacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmini Uzmanı Cengiz Çelik, Türkiye genelinde devam eden yağışların bir hafta daha etkili olacağını belirtti. İç kesimlerin özellikle yağışlardan etkileneceğini ifade eden Çelik, Güneydoğu Anadolu Bölgesi hariç diğer bölgelerde yağış beklendiğini söyledi. Yağışların yerel, kuvvetli sağanaklar şeklinde görüleceğini vurgulayan Çelik, ayrıca dolu ve yıldırım gibi olumsuzluklara yol açabileceği uyarısında bulundu. Özellikle büyükşehirlerde altyapının zorlanabileceğini belirten Çelik, öğle saatlerinden sonra ve akşamın ilk saatlerinde yağışların daha yoğun olacağını söyledi.

Ankara, İstanbul ve İzmir için hava durumunu da paylaşan Çelik, Ankara'da salı günü kuvvetli yağış beklendiğini, İstanbul'da ise yağışların daha az olacağını ve perşembe günü yağış beklentinin olmadığını açıkladı. İzmir'de ise hava parçalı az bulutlu olacak ve en yüksek sıcaklıklar 28-30 derece civarında seyredecek.

Çelik, deprem bölgesinin batısındaki illerde kısa süreli gök gürültülü sağanak yağışlar beklendiğini, ancak kuvvetli yağış beklenmediğini belirtti. Güneydoğu Anadolu Bölgesi ve Malatya çevresinde ise parçalı bulutlu hava beklendiğini söyledi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER