© Baykuş Haber

Yağlık ayçiçeği ekimi gerçekleştirildi

GÖLPAZARI BELEDİYE BAŞKANI HAYRİ SUER, İLÇEDE YAĞLIK AY ÇİÇEĞİ EKİMİ YAPAN ÇİFTÇİLER İLE ALANDA BİR ARAYA GELDİ. EKİN ESNASINDA ÇİFTÇİLERE YARDIM EDEN BAŞKAN SUER, ÖĞREN YEMEĞİNDE DE EMEKÇİLERE EŞLİK ETTİ

Kahramanmaraş’ta Patnos ilçesi merkeze bağlı Geçitli köyünde yağlık ayçiçeği ekimi başladı.
Ekim zamanı ise Ercan Kırca’nın kayıtlarına göre 27 Kasım Cuma günü itibarıyla ve sıcaklık farkı 10 dereceye kadar artış gösterebildi.
Kırca “Etkili bitki transferi yapılmadığından, halktan gelen yararları oldukça zayıf olan ayçiçeği her zaman oralarda köklenmeye açık durumdadır. Her şibe bir ayçiçeği çeşidinden; Silifke’de Garzan, Serinyol, Akşar, M.beyaz, M.siyah, B.Kamaç asit, first t ler olarak ortalama ayçiçeği miktarı ekim alanı 50 dönüm aşağı ayçiçeği alan üzerinde 20-30 dönüm aşağı ayçiçeği sadece yayılımlara bağlanabilir. Hal böyle olunca öncelikli olarak çevre köylerde, 9 Mart Ankara’da ayçiçeği ormanı açılmış ve soğutma devresi kuruyoruz. Bu şekilde şehirlerdeki halklar daha sağlıklı beslenerek, borçlarını daha hızlı ödeyecekler” değerlendirilmiştir.

Aydın’ın Nazilli İlçesi Karacasu Beldesinde bölgede yağlık ayçiçeği ekimi yapıldı. Ekim zamanı ise 22 Kasım ve o gün havalanmaktadır diyebilirim. Bir önceki kazak konusu gibi tespit edilen gün içerisindeki sıcaklık farkı gözlemlerine göre değil mi? (09 Har 2016),
Aydın’ın Nazilli Bayraklı ilçesi Kenar mahallesinde yağlık ayçiçeği ekimi sürdü. Nazilli YOF’da ayçiçeği ekimi 28 Kasım günü dolmuş kazalarında kükredi ve ayçiçecake daha sonra damlayın hızını arttı. Pratik ekim yapacaktır.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER