© Baykuş Haber

Yakutiye Belediyesinden temiz çevre dokunuşları

YAKUTİYE BELEDİYESİ “5-9 HAZİRAN TÜRKİYE ÇEVRE HAFTASI” SEBEBİYLE BİR DİZİ ÇEVRE ETKİNLİĞİNİ DÜZENLEDİ

Yakutiye Belediyesi, "5-9 Haziran Türkiye Çevre Haftası" kapsamında çeşitli çevre etkinlikleri düzenledi. Yakutiye Belediyesi 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi'nde gerçekleşen program, özellikle çocukların çevre kirliliği, iklim değişikliği, yenilenebilir enerji kaynakları ve sürdürülebilir gelişme gibi konularda daha bilinçlendirilmesini amaçladı.

Programa Yakutiye Belediye Başkanı Mahmut Uçar, Ak Parti Erzurum İl Başkanı İbrahim Küçükoğlu, Atatürk Üniversitesi Çevre Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Zeynep Ceylan, Yakutiye Ak Parti İlçe Başkanı Recep Aydın, mahalle muhtarları, belediye meclis üyeleri ve diğer davetliler ile öğrenciler katıldı.

Başkan Uçar, etkinlikte yaptığı konuşmada, Yakutiye Belediyesi olarak çevre bilincinin oluşturulması ve sürdürülebilir bir geleceğin teminatı olan çocukların eğitilmesine büyük önem verdiklerini belirtti. Ayrıca, Yakutiye Belediyesi'nin sıfır atık sistemi oluşturmak için ciddi bir çalışma içine girdiğini ve bu kapsamda birçok atık malzemenin geri dönüşüme kazandırıldığını ifade etti.

Programda öğrencilere, çeşitli hediyeler ve ikramlar sunuldu. Ayrıca, Ak Parti Erzurum İl Başkanı İbrahim Küçükoğlu, öğrencilere söz hakkını vererek, çocukların duyarlılık ve çevreyi sahiplenme çağrısında bulunmalarını sağladı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER