© Baykuş Haber

Yalova TEMAdan “Arabadan in bisiklete bin” çağrısı

TEMA Vakfı Yalova İl Temsilciliği, "Çevre Haftası" kapsamında Yalova Belediyesi ile işbirliği yaparak "Başkan Bir Dünya Mümkün" etkinliğini düzenledi. Bu etkinlik çerçevesinde, doğa, bilim, kültür, sanat ve spor şenliği düzenlendi, aynı zamanda şehirlerdeki hava kirliliğine dikkat çekmek amacıyla bir bisiklet turu düzenlendi.

TEMA Vakfı Yalova İl Temsilciliği'nin gönüllüleri, çevre haftasında hava kirliliği konusunda farkındalık oluşturmak ve karbon salınımını azaltmak amacıyla Yalova Belediyesi tarafından Yürüyen Köşk yoluna yerleştirilen Enerji Bisikletleri'nden başlayarak Deprem Anıtı'nın ilerisindeki şenlik alanına kadar "Arabadan in, bisiklete bin" sloganıyla bir bisiklet turu düzenledi.

Süleyman Bey Mahalle Sorumlusu Gökmen Kılıç liderliğinde gerçekleşen bu bisiklet turu, yol güzergahındaki vatandaşların da ilgiyle takip ettiği ve katıldığı bir etkinlik oldu. Turun sonunda ise İl Temsilcisi Arzu Demir ve çok sayıda TEMA Gönüllüsü bisiklet ekibini alkışlarla karşıladı.

İl Temsilcisi Arzu Demir, bisiklet ekibine katılımları için teşekkür ederek yaptığı konuşmada, "Hava kirliliği sağlığımıza ve çevremize ciddi etkileri olan bir sorundur. Bisiklet sürmek, kasların güçlenmesine, kan basıncının azalmasına ve mutluluk hormonlarının salgılanmasına yardımcı olur. Hava kirliliği, egzoz dumanları gibi pek çok nedenle artmaktadır. Bisiklet turuyla bu soruna dikkat çekmek istedik ve Yalova halkına doğa dostu ve sağlıklı bir ulaşım aracı olan bisikleti tercih etmelerini öneriyoruz. Hem sağlığınızı hem de doğayı koruyun" şeklinde konuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER