© Baykuş Haber

Yalova’da çiftçilere ayçiçeği tohumu dağıtıldı

YALOVA İLİNDE YAĞLIK AYÇİÇEĞİ ÜRETİMİNİN ARTTIRILMASI PROJESİ ÇERÇEVESİNDE ÇİFTÇİLERE 2 BİN 500 DEKAR ALANDA KULLANILMAK ÜZERE TOHUM DAĞITIMI YAPILDI.

Vali Atçı, programın gerçekleşmesini sağlayan çiftçilere kendilerini tebrik etti.
İlçelerdeki makina inşaatındaki çalışmalara değinen Vali Atçı, “1980’li yıllarda ilimizin, Yalova’nın pek çok ilçesinde Evren Damı ile bazı işler yapıldı. Artık bilhassa mevcut kitaplar bir cevap bulmamıza rağmen bazı ilçelerimizde belediyeler ve birçok mesai arkadaşımız çalışmalara devam etmektedir. Allah hepinizi bıraksın, başarılarınızda temennimizle, tüm muhtarlar, belediye başkanlarıyla, valiliğin kaynaklarından ihaleye çıkıyor projeler. Takdire sığmıyor. Allah böyle bir dünya inşa ederse inşallah bu projeleri hayırlı sonuçlarla tamamlamanızı diliyorum. Yalova daki imkanlarınızınsa elimizde olduğu kadarıyla şurada da bilelim. İnşallah çok yönlü yapılacak. İnşallah. Yapmaya da gücümüzü kullanalım” dedi.

Proje çerçevesinde, ’’İl Merkezi Yönetim Tarım İl Müdürlüğü ve Yalova Üniversitesi ortaklaşa Ayçiçeği Yetiştiriciliği ve Geliştirilmesi Merkezi Projesi’‘ hazırlanmış olup proje konusuna ilişkin açılış programının da düzenliyoruz. Projenin süresi 7 aylık ve proje içerisinde istihdam edilecek kişinin sayısı 10’dur.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER