© Baykuş Haber

Yalovada dedeler ve nineler, torunlarıyla kitap okuyor

YALOVA MAREŞAL FEVZİ ÇAKMAK İLKOKULU’NDA DÜZENLENEN “KAHRAMANIMLA OKUYORUM” ETKİNLİĞİNE ANNE VE BABALARIN YANI SIRA DEDE VE NİNELER DE KATILARAK, TORUNLARIYLA BİRLİKTE KİTAP OKUYOR.

Yalova Mareşal Fevzi Çakmak İlkokulu, "Kahramanımla Okuyorum" etkinliği düzenliyor ve bu etkinliğe katılanlar sadece anne ve babalar değil, dede ve nineler de torunlarıyla birlikte kitap okuyor.

Mareşal Fevzi Çakmak İlkokulu'nda görevli 2D sınıf öğretmeni Selda Geliroğlu tarafından başlatılan bu proje, velileri okuma etkinliklerine çocuklarıyla birlikte katmaya teşvik ediyor. Her cuma günü gerçekleştirilen etkinlikte veliler, 40 dakika boyunca kitap okuma keyfini çocuklarıyla birlikte yaşıyorlar. Katılımcılar arasında anneler, babalar, babaanneler ve dedeler de bulunuyor.

Okul müdürü Abdülrahman Efe, bu etkinliğe 16 velinin katıldığını ve her velinin yaklaşık olarak 10 kitap okuduğunu belirtiyor. Projenin çocukların kitap okuma alışkanlıklarını artırmak, velileri de kitap okuma konusunda teşvik etmek amacıyla hayata geçirildiğini ifade ediyor. Ayrıca önümüzdeki eğitim-öğretim yılında evlerde de velilerin çocuklarıyla birlikte kısa süreli kitap okuma seansları düzenlemelerini hedefliyorlar.

Sınıf öğretmeni Selda Geliroğlu, çocukların annelerini, babalarını ve dedelerini gerçek hayatta kahramanları olarak gördüğünü belirtiyor. Velilerin de çocuklarını ve torunlarını kahramanları olarak gördüğünü ifade eden Geliroğlu, projenin bu aileler arasındaki iletişimi artırdığını ve okuma hızlarında gelişme sağladığını vurguluyor. Projenin en güzel yanlarından biri olarak dede ve ninelerin etkinliğe katılması olduğunu belirtiyor.

Velilerden Zabit Arslan, 64 yaşında olmasına rağmen bu etkinliğe katıldığını ve kitap okumayı sevdiğini dile getiriyor. Satiye Akyıldız ise torunuyla birlikte okuma etkinliğinde yer aldığını ve klasik eserleri tercih ettiğini söylüyor. Meral Sezer ise bu etkinlik sayesinde kitap okumaya fırsat bulduğunu ifade ediyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER