© Baykuş Haber

Yangına Dayanıklı Ormanlar Kurma Projesi hayata geçiyor

YÜKSEL "YANGINA DAYANIKLI ORMANLAR KURMA PROJESİ" HAYATA GEÇİYOR

Bandırma Orman İşletme Müdürü ve Orman Yüksek Mühendisi Faruk Tuna Yüksek, Orman İşletme Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen "Yangına Dayanıklı Ormanlar Kurma Projesi"ni Erdek Yarımadası'nda 2 bin hektarlık alanda bu yıl uygulamaya başladıklarını ve ayrıca Kapıdağ Yarımadası'nda ekoturizm rotası oluşturduklarını açıkladı.

Orman İşletme Müdürü Yüksek, Erdek Yarımadası'nda yangınlara daha hızlı müdahale etmek amacıyla bu yıl projeyi hayata geçirdiklerini belirtti. Bu proje kapsamında yerleşim alanlarını ve ormanları ayıracak tesisler inşa edeceklerini ifade eden Yüksek, böylece çıkabilecek yangınların daha küçük alanlarda kontrol altına alınmasını ve yayılmasını engellemeyi hedeflediklerini söyledi.

Ayrıca Kapıdağ Yarımadası'nda ekoturizm rotası belirlediklerini ve bu bölgeyi ekoturizm açısından güzelleştirdiklerini dile getiren Yüksek, doğa yürüyüş alanları, seyir terası, yönlendirme tabelaları, bisiklet yolları gibi tesislerin oluşturulduğunu ifade etti. Bölgeye gelen ziyaretçilere daha fazla olanak sunmayı amaçladıklarını belirten Yüksek, ayrıca çevreye duyarlı davranışların yaygınlaşması gerektiğini vurguladı.

Özellikle yaz tatillerini bu bölgelerde geçirecek olan ziyaretçilere "getirdiğiniz çöpleri toplamayı unutmayın" çağrısı yaptı. Yüksek, çevre temizliğinin herkesin sorumluluğu olduğunu ve getirilen malzemelerin çöplerinin doğru şekilde atılması gerektiğini belirtti.

Yangına Dayanıklı Ormanlar Kurma Projesi'nin de önemine vurgu yapan Yüksek, bu projenin yangınlara hızlı müdahale imkanı sağlayarak orman yangınlarının etkilerini minimize etmeyi amaçladığını söyledi. Proje kapsamında 2 bin hektarlık alanda yangına dayanıklı ormanlar oluşturulması hedefleniyor. Ayrıca, yangınlara hızlı müdahale edebilmek için helikopterlerin hazır bekletildiğini de belirtti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER