© Baykuş Haber

Yaralı bulunan ebabil tedavi edilip, doğaya salındı

İbrahim CANBULAT/SAMSUN,(DHA)-SAMSUN’da yaralı olarak bulunup, 5 hafta hayvan bakım ve rehabilitasyon merkezinde tedavi edilen yavru ebabil, tekrar doğaya salındı.

SAMSUN'da yaralanmış bir şekilde bulunan yavru ebabil, 5 hafta boyunca hayvan bakım ve rehabilitasyon merkezinde özenle tedavi edildikten sonra tekrar doğaya salındı.

İlkadım ilçesinde bir vatandaş tarafından yaralı olarak bulunan yavru ebabil, Samsun Büyükşehir Belediyesi'ne ait Güçten Düşmüş Sahipsiz Hayvan Bakım Merkezi'ne getirildi. Veteriner hekimler tarafından yapılan muayene sonucunda kuşun kanadında yaralanma tespit edildi. Yavru ebabil, burada yaklaşık 5 hafta süren bir tedavi ve bakım sürecine alındı. Veteriner İşleri Şube Müdürü Savaş Kasap, ebabilin oldukça özel bir tür olduğunu vurgulayarak, "Bu kuşlar, hayatlarının büyük bir kısmını havada uçarak geçirirler ve nadiren yerde görülürler. Kanadında yaralı halde bize ulaşan yavru ebabili merkezimizde tedavi ettik. Sürecin başarıyla tamamlanmasının ardından tekrar doğaya saldık" dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER