© Baykuş Haber

Yaralı halde bulunan peçeli baykuşlar, doğaya salınacağı günü bekliyor

AYDIN’IN KUŞADASI İLÇESİNDE YARALI HALDE BULUNAN VE EKODOSD TARAFINDAN BAKILDIKTAN SONRA DKMP’YE TESLİM EDİLEN 2 BAYKUŞ YAVRUSU, REHABİLİTASYON SÜRECİNİN ARDINDAN DOĞAYA SALINACAK.

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde bulunan ve EKODOSD (Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği) tarafından bakılan 2 baykuş yavrusu, rehabilitasyon sürecinin ardından doğaya salınmak üzere bekliyor. Her yıl bayramlarında geleneksel olarak düzenledikleri spor etkinlikleri ile bilinen Kuşadası Kandili köyü, bu kez peçeli baykuş yavrularının bakımını üstlendi. Köy Muhtarı Bedri Kavak, bu etkinliklerin amaçlarının birlik ve beraberliği güçlendirmek olduğunu ve bayramın coşkusunu artırmak için voleybol veya futbol turnuvaları düzenlediklerini belirtti.

EKODOSD Bilim Danışmanı Üyesi Ornitolog Doç. Dr. Ortaç Onmuş, iki yavru baykuşun yaralı ve aç bir şekilde bulunduğunu, rehabilitasyon sürecinin ardından doğaya bırakılacaklarını ifade etti. Peçeli baykuşların insanlara yararlı olduğunu söyleyen EKODOSD Başkanı Bahattin Sürücü, bu türün sadece üreme döneminde binlerce fare ve böcek tükettiğini, böylece çiftçilere ve doğaya koruma sağladığını vurguladı. Baykuşların doğal ekosistem içinde önemli bir yere sahip olduğunu belirten Sürücü, bu sevimli canlıların korunması gerektiğini ifade etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER