© Baykuş Haber

Yaralı yavru karaca tedavisinin ardından doğaya bırakıldı

YARALI YAVRU KARACA TEDAVİSİNİN ARDINDAN DOĞAYA BIRAKILDI

Fatsa ilçesinde yaşanan duygusal bir olay sonucunda yaralanan bir yavru karacanın hikayesi, doğaya özgürlüğüne kavuştuğu bir sona ulaştı.

Fatsa Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Ebru Biçim, yakın bir süre önce bir çiftçi tarafından başlayan bu hikayeye müdahale etti. Başköy Mahallesi'nde gerçekleşen olayın ardından Biçim, yaralı karacaya hemen müdahale etti ve gerekli tedaviyi uyguladıktan sonra karacayı doğal yaşamına geri bıraktı. İlk incelemeler sonucunda, yavru karacanın yaklaşık 10 günlük olduğu belirlendi ve genel sağlık durumunda herhangi bir ciddi sorunun olmadığı görüldü.

Fatsa Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Vatandaşımız, sabah saatlerinde tarım aletini kullanmak üzere bahçeye gitmiş ve fındık ocağının yanında duran yavru karacayı fark etmeden hafifçe yaralamış. Daha sonra bize haber verilince, olay yerine gidip gerekli müdahaleyi gerçekleştirdik. Yavru karacanın annesinin yakın çevrede olabileceğini düşündük ve yavruyu annesinin gözetimine bıraktık" dedi.

Veteriner Biçim, vatandaşları yavru karacaları gördüklerinde temas etmemeleri konusunda uyardı ve eğer yavru karacalarda yaralanma gibi bir durum gözlemlenirse, belediyeye ihbarda bulunmalarını tavsiye etti. Aynı zamanda annelerinin yakın çevrede olabileceğini ve bu tür durumlarda annelerin yavrularını bulabilmesinin mümkün olduğunu sözlerine ekledi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER