© Baykuş Haber

Yarım asır sonra gelen diploma sevinci

DENİZLİ’DE ÇEŞİTLİ NEDENLERLE LİSEYİ OKUYAMAYAN MESLEK ERBAPLARININ, SENELER SONRA DİPLOMA SAHİBİ OLDUĞU TÖRENDE DUYGUSAL ANLAR YAŞANDI. KİMİ USTA 50 YIL SONRA TORUNUYLA DİPLOMA ALMANIN MUTLULUĞUNU YAŞARKEN, KİMİ DE YAŞAMA TUTUNDURMAK İÇİN BÖBREĞİNİ VERDİĞİ EŞİYLE TÖRENE KATILDI.

Denizli'de, lise eğitimini alamayan meslek erbapları için düzenlenen diploma telafi programında mezuniyet töreni düzenlendi. Tören, mezun olanların yaşam hikayeleri ve duygusal anlarla doluydu.

Denizli Vali Necati Bilican Mesleki Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen diploma telafi programına geçtiğimiz yıl 110 kişi başvurmuş, 88 kişi başarıyla tamamlayarak lise diploması almaya hak kazanmıştı. Bu program, aşçılık, elektrik tesisatı, erkek kuaförlüğü, kadın kuaförlüğü, otomotiv elektrikçiliği, fırıncılık gibi alanlarda eğitim almış olan katılımcılara lise diploması vermek amacıyla düzenlenmişti.

Törende, mezun olanlar arasında 63 yaşındaki Cemal Gürsel Özdemir gibi usta işçiler de vardı. Özdemir, 50 yıl sonra torunuyla birlikte lise diplomasını almanın mutluluğunu yaşadı. Duygu dolu anlar yaşayan Özdemir, "Benim çocuklarımın hepsi yüksek tahsil ediyor artık ben de bir lise mezunu oldum. Çok mutluyum, çok teşekkür ediyorum. Bu programda emeği geçen bütün hocalarıma ellerinden öpüyorum. Saygılar sunuyorum" dedi.

Törene katılan bir başka mezun, böbreğini verdiği eşiyle birlikte diploma almanın mutluluğunu yaşadı. 51 yaşındaki Hayrullah Tekin, böbrek hastalığı nedeniyle eşiyle birlikte hayata yeniden başladı. Tekin, "Şartlar, imkanlar buna el vermedi ama şu an bu fırsatı bize devlet sununca çok daha güzel oldu. Hayallerimizi gerçekleştiriyoruz şu an herkese teşekkür ederim" dedi.

Mezunlar arasında, 34-35 yıl önce ortaokulu bitirmiş olan ve ustalık belgesine sahip olan Mustafa Deniz de vardı. Deniz, "Bu bizim için bir kazanç oldu. Çok mutluyuz, çocuklar gibi seviniyoruz" dedi.

Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici, mezun olan ustaları tebrik ederek, "Bu öğrencilerimiz aileleriyle, çocuklarıyla, torunlarıyla beraber bugün lise diplomasına kavuştular. Aldıkları diplomalar hayırlı uğurlu olsun. İnşallah istihdama dönüşsün, üretime dönüşsün" şeklinde konuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER