© Baykuş Haber

Yasadışı yollarla avlanan deniz patlıcanları denize salındı

İZMİR'İN ALİAĞA İLÇESİNDE YASADIŞI YOLLARLA AVLANAN YAKLAŞIK 900 KG DENİZ PATLICANI, TÜRÜN VE DENİZ EKOSİSTEMİ DENGESİNİN KORUNMASI AMACIYLA DENİZE SALINDI.

Aliağa ilçesinde, yasadışı yollarla avlanan yaklaşık 900 kg canlı deniz patlıcanı, türün ve deniz ekosistemi dengesinin korunması amacıyla denize salındı. Olay, Aliağa Jandarma Komutanlığı ekiplerinin bir ihbar üzerine harekete geçmesiyle ortaya çıktı. Samurlu Mahallesi Oto Sanayi Sitesinde bir dükkan içinde 17 bidon içerisinde yaklaşık 900 kg canlı deniz patlıcanı bulunduğu tespit edildi.

17 bidon içindeki canlı deniz patlıcanlarına el konuldu ve daha sonra Atış ve Tatbikat Eğitim Merkezi Komutanlığı'na götürülerek deniz ekosistemi dengesinin korunması amacıyla denize salındı. Deniz patlıcanlarını bulunduran kişilere karşı hukuki işlemler başlatıldı. 15 Nisan-31 Ekim tarihleri arasında deniz patlıcanı avcılığının yasak olduğu dönemde yasadışı yollarla canlıları avlayan kişilere idari yaptırımlar uygulandı. Bu şekilde deniz patlıcanlarının türünün ve deniz ekosisteminin korunması amaçlanıyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER