© Baykuş Haber

Yaşar Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Levent Kandiller atandı

CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN’IN İMZASI İLE RESMİ GAZETE’DE YAYIMLANARAK YÜRÜRLÜĞE GİREN KARARA GÖRE YAŞAR ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ’NE PROF. DR. LEVENT KANDİLLER ATANDI.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, Yaşar Üniversitesi Rektörlüğü'ne Prof. Dr. Levent Kandiller atanmıştır. Prof. Dr. Cemali Dinçer'den görevi devralan Prof. Dr. Levent Kandiller, bu yeni dönemde üniversitenin temel değerleri olan "Bilim," "Birlik," ve "Başarı" ilkelerine bağlı kalarak çalışmalarını sürdüreceklerini belirtti. Ayrıca, bu görevi devralmanın kendilerine Kurucu ve Onursal Başkanları Sayın Selçuk Yaşar'ın mirası olduğunu ifade etti.

Rektör Prof. Dr. Levent Kandiller, konuyla ilgili şunları söyledi: "Yaşar Üniversitesi, Türkiye ve yurtdışında artan bir başarı hikayesi olmaya devam edecektir. Üniversitemizi bugünlere getiren Kurucumuz ve Onursal Başkanımız Merhum Sayın Selçuk Yaşar'ı saygıyla anıyorum. Yaşar Ailesi'ne, Yaşar Üniversitesi Mütevelli Heyeti'ne ve tüm katkıda bulunanlara teşekkür ediyoruz."

Prof. Dr. Levent Kandiller, eğitim hayatına Orta Doğu Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü'nde başladıktan sonra, lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimlerini tamamlamıştır. Akademik kariyerine Rutgers Üniversitesi'nde misafir öğretim üyesi olarak başlayan Kandiller, ardından Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde akademik görevine devam etmiş ve profesörlük unvanını elde etmiştir. Ayrıca, farklı üniversitelerde dekanlık ve rektör yardımcılığı görevlerinde bulunmuştur.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER