© Baykuş Haber

Yaşıtları hikaye kitabı okurken Elif Ceylin hikaye kitabı yazdı

SİVAS’TA YAŞAYAN 3’NCÜ SINIF ÖĞRENCİSİ ELİF CEYLİN SARI, OKUMA VE YAZMA HEVESİYLE GÖRENLERİN TAKDİRİNİ TOPLUYOR. 9 YAŞINDA OLMASINA RAĞMEN İLK KİTABINI ÇIKARAN SARI’NIN HEDEFİ İKİNCİ KİTABINI ÇIKARMAK.

Sivas'ta yaşayan 3. sınıf öğrencisi Elif Ceylin Sarı, sadece 9 yaşında olmasına rağmen okuma ve yazma tutkusuyla büyük bir başarıya imza atıyor. İlk kitabını yazan Sarı, ikinci kitabını çıkarmak için hedeflerini belirlemiş durumda.

Sivas Şehit Ebubekir Ekinci İlkokulu'nda 3. sınıfa giden Elif Ceylin Sarı, Türkçe dersinde yazdığı hikayenin öğretmeni tarafından beğenilmesinin ardından kitap yazma fikri doğdu. Ailesi ve öğretmenlerinin desteğiyle 32 sayfalık bir hikaye kitabı yazan Sarı, kitabına "Güneş ile Rüzgar" adını verdi. Öğretmenleri kitabın düzenlemesini yaptı ve kitabın basımı gerçekleştirildi. Elif Ceylin Sarı, yaşına göre gösterdiği azim ve yetenek ile dikkat çekiyor ve yazarlık yolunda ilerliyor.

Kitabı hakkında konuşan Elif Ceylin Sarı, "Araştırma yapmayı ve okumayı çok seviyorum. Öğretmenim Türkçe dersinde küçük bir hikaye yazmamızı istedi. Benim yazdığım hikaye öğretmenim tarafından çok beğenildi ve kitap yazmam için teşvik etti. Hikayem Güneş ve Rüzgar adlı iki kardeşin ayrılığı ve Rüzgar'ın sabretmeyi öğrenmesini anlatıyor. Ailem ve öğretmenlerim çok mutlu, bana destek oluyorlar. Yeni bir kitap yazmaya başladım ve ileride daha fazla kitap yazmayı ve roman yazmayı planlıyorum." şeklinde konuştu.

Elif Ceylin Sarı'nın babası Halil İbrahim Sarı, kızının kitaplara olan ilgisinin küçük yaşlardan beri olduğunu ifade ederek, okumayı öğrendikten sonra yeteneğini daha da geliştirdiğini belirtti. Ayrıca öğretmeni tarafından kitap yazmaya teşvik edilince bu projeye başladığını ve ailesinin de desteğiyle kitabını tamamladığını ifade etti.

Sınıf öğretmeni Nurdan Atamtürk ise Elif Ceylin Sarı'nın kitap okuma sayısının kendisini geçtiğini söyleyerek, genç yazarın başarısından gurur duyduğunu belirtti. Sarı'nın yazdığı kitabın tamamen kendi ifadeleriyle oluşturulduğunu ve kitabın düzeltilmesine ihtiyaç duyulmadığını vurguladı.

Şehit Ebubekir Ekinci İlkokulu Müdürü Vahdettin Polat, öğrencilerin yeteneklerinin keşfedilmesinin ve desteklenmesinin önemli olduğunu söyleyerek, okul olarak bu projeyi desteklediklerini ve Elif Ceylin Sarı'nın gelecekte daha fazla kitap yazmasını ve ulusal/uluslararası alanda tanınan bir yazar olmasını umut ettiklerini ifade etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER