© Baykuş Haber

Yaşlı kadın 4 gün sonra çalıların arasında sağ olarak bulundu

DENİZLİ’NİN BEKİLLİ İLÇESİNDE EŞİYLE BİRLİKTE MANTAR TOPLAMAYA GİTTİĞİ DAĞDA KAYBOLAN YAŞLI KADIN, 4 GÜN SONRA 8 KİLOMETRE UZAKLIKTA BİR ÇOBAN TARAFINDAN ÇALILARIN ARASINDA SAĞ OLARAK BULUNDU. AFAD VE JANDARMA EKİPLERİ TARAFINDAN OMUZLARDA TAŞINAN KADININ, DOĞADAN BULDUKLARIYLA HAYATTA KALDIĞI ÖĞRENİLDİ.

Denizli'nin Bekilli ilçesinde, eşiyle mantar toplamaya gittiği dağda kaybolan yaşlı bir kadın, 4 gün sonra 8 kilometre uzaklıkta çalıların arasında sağ olarak bulundu. Yaşlı kadının, doğadan bulduklarıyla hayatta kaldığı öğrenildi.

Denizli'nin Bekilli ilçesinin Gömce Mahallesi'nde yaşayan 72 yaşındaki Ayşe Koç, eşi Ahmet Koç ile birlikte 28 Mayıs 2023 sabahı erken saatlerde İmralı mevkisine mantar toplamaya gitmişti. Ancak ormanda kaybolmuş ve eşi tarafından bulunamamıştı. Arama kurtarma çalışmaları Denizli İl Jandarma Komutanlığı, JASAT, komando birliği, arama kurtarma köpekleri ve gönüllü kuruluşlar tarafından yürütülmüştü.

4 günlük arama çalışmalarının ardından Ayşe Koç, Çal ilçesi ile Çivril ilçesi sınırındaki Haşatbeli mevkisinde hayvanlarını otlatan bir çoban tarafından bulundu. Yorgun ve bitkin halde bulunan yaşlı kadın, tanıdık bir yüz olan çoban tarafından hemen jandarmaya haber verildi.

Jandarma ekipleri tarafından olay yerine yönlendirilen sağlık ekipleri, Ayşe Koç'u kontrol etti. Yaşlı kadının sağlık durumunun iyi olduğu belirlendi. Kaybolduğu bölgeden 8 kilometre uzakta bulunan Ayşe Koç, jandarma ve AFAD ekiplerince sedyeye alınarak taşınarak güvenli bir yere getirildi.

Ayşe Koç, eşinden ayrıldıktan sonra yolunu kaybettiğini, doğada bulduğu otlardan ve su birikintilerinden beslendiğini ifade etti. Sağlık kontrolü yapılması için ambulansla Çal Devlet Hastanesine sevk edildi. Yaşlı kadının sağ olarak bulunması sevinçle karşılandı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER