© Baykuş Haber

Yaşlılara stresten uzak keyifli bir termal tatil

SAKARYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN YAŞLILARI SOSYAL HAYATIN MERKEZİNDE TUTARAK GÜNLÜK YAŞAMIN STRESİNDEN UZAKLAŞTIRDIĞI ‘SAĞLIK İÇİN KAPLICA’ PROGRAMI ÇERÇEVESİNDE BAHAR DÖNEMİNDE 128 AİLEDEN 326 KİŞİYE KEYİFLİ BİR TATİL İMKANI SUNDU.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nin 'Sağlık İçin Kaplıca' programı, yaşlıları sosyal hayatın merkezine yerleştirerek günlük yaşamın stresinden uzaklaştırıyor. Bu program kapsamında bahar döneminde 128 aileden 326 kişiye keyifli bir tatil imkanı sunuldu.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, yaşlıların hayatlarının her alanında yanlarında olduğu YADEM programı ile takdir kazanıyor. Spordan sanata, geziden yürüyüş aktivitelerine kadar yaşlıların her konuda desteklendiği Büyükşehir, onlar için bir dayanak noktası haline gelmiş durumda. Son olarak bahar döneminde gerçekleşen "Sağlık İçin Kaplıca" programı ile yaşlılar, engelliler, şehit yakınları, gaziler ve aileleri harika bir tatil fırsatı buldular. Taraklı'da bulunan termal otelde gerçekleştirilen bu tatil, Başkan Yüce'nin talimatı ile satın alınan devre mülklerde gerçekleşti ve vatandaşlara günlük stresten uzak, huzurlu bir tatil deneyimi yaşattı.

YADEM'in sağlıklı bir yaşam için düzenlediği kaplıca tatili programından sadece bahar döneminde 128 aileden 326 kişi faydalandı. Bu sayı, başlangıçtan itibaren bin 800 kişiye ulaştı. Büyükşehir Belediyesi, YADEM üyelerini Taraklı'daki otele taşıdı ve tatil boyunca tüm ihtiyaçlarını karşılayarak yanlarında oldu.

Büyükşehir Belediyesi YADEM programı hakkında yaptığı açıklamada, "Yaşlılarımız, engellilerimiz, şehit yakınlarımız, gazilerimiz ve aileleri için tatil organizasyonlarımıza ara vermeden devam ediyoruz. Yılın 4 farklı döneminde otobüslerimizle merkezimizden hareket ediyor, binlerce aileyi termal tatilde ağırlıyoruz. Kaplıcada sağlıklı ve huzurlu bir tatil fırsatı bulan vatandaşlarımız stresten arınıyor ve toplum içinde daha güçlü bir şekilde sosyalleşiyorlar. Sakarya'da ihtiyacı olan yaşlı kimse bırakmayana kadar onların yanında olmaya devam edeceğiz" denildi.

YADEM yetkilileri, termal tatil için kayıtların dönem öncesinde yapıldığını ve şartları karşılayan tüm vatandaşların 444 4 054 numaralı hattı arayarak veya Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi'ne başvurarak kayıt yaptırabileceklerini belirtti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER