© Baykuş Haber

Yavru karaca koruma altına alındı

BARTIN’DA KÖYLÜLER TARAFINDAN BULUNAN YAVRU KARACA DOĞA KORUMA VE MİLLİ PARKLAR ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ EKİPLERİNCE KORUMA ALTINA ALINDI.

Bartın'ın Ulus ilçesinde köylüler tarafından bulunan bir yavru karaca, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından koruma altına alındı. Gökpınar köyünde bitkin bir halde bulunan yavru karaca, çevre sakinleri tarafından fark edildi ve durum Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerine bildirildi. Veteriner hekim eşliğinde sağlık kontrolünden geçirilen karacanın sağlığının iyi olduğu ve yaralanmadığı tespit edildi. Ancak anne karacanın gözlenememesi ve yavru karacayı tehlike altında bırakabilecek başıboş köpeklerin bölgede bulunması nedeniyle yavru karaca, Zonguldak Gökçebey Hayvanat Bahçesine nakledilerek koruma altına alındı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri, yavru karaca bulunduğunda acil bir yardım ve tedaviye ihtiyacı olmadığında, onu olduğu yerde bırakılması ve müdahale edilmemesi gerektiğini hatırlattılar. Yapılan duyuruda, yaban hayatına yardım etmek isteyenlerin en doğru davranışın, karaca yavrusu görüldüğünde eğer acil bir yardım ve tedaviye ihtiyacı yoksa, onu olduğu yerde bırakmak ve temas etmemek olduğu vurgulandı. Anne karacaların yavrularını beslerken, yavru karacalar yuvada sessizce beklerler ve annelerini beklerler. Yavru yaban hayvanlarına dokunmamanın ve almanın önemli olduğu belirtildi. Eğer yaban hayvanlarının terk edildiği veya yaralandığından eminse, 112 Acil Çağrı Merkezi aracılığıyla Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğüne bilgi verilmesi gerektiği ifade edildi. Ayrıca, doğanın dengesini korumak için doğru adımlar atmanın önemine dikkat çekildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER