© Baykuş Haber

Yavuz Bingölden Aşık Veyseli anma konseri

GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ DESTEKLERİYLE HALKBANK TARAFINDAN HALK OZANI AŞIK VEYSEL’İN VEFATININ 50’NCİ YILI DOLAYISIYLA DÜZENLENEN ANMA KONSERİ YAVUZ BİNGÖL’ÜN KATILIMIYLA YAPILDI.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin destekleriyle gerçekleştirilen anma konseri, Halk Ozanı Aşık Veysel'in vefatının 50. yılı dolayısıyla büyük bir katılımla gerçekleşti. Festival Park'ta düzenlenen konserde Aşık Veysel'in en sevilen türküleri ünlü sanatçı Yavuz Bingöl tarafından seslendirildi. UNESCO tarafından 2023 yılında tüm dünyada Aşık Veysel yılı ilan edilmesi nedeniyle düzenlenen etkinlik Gaziantep Valiliği koordinasyonunda ve Halkbank'ın sponsorluğunda gerçekleşti ve "Veyselsiz 50 yıl" sloganıyla kutlandı. Konser, Gaziantep şehir sakinleri tarafından büyük bir ilgiyle karşılandı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Halil Uğur, sahnede yaptığı konuşmada türkünün tüm medeniyetlerin ortak dili olduğunu vurguladı. Ayrıca, halk sanatçısının halkla her şeyini paylaşan bir kişi olduğunu belirterek, Yavuz Bingöl'e teşekkür etti ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'e destekleri için minnettarlık ifade etti.

Konser sonrası Yavuz Bingöl, memnuniyetini dile getirerek Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne ve Başkan Fatma Şahin'e teşekkür etti. Başkan Vekili Halil Uğur ise günün anısına Yavuz Bingöl'e özel bir hediye takdim etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER