© Baykuş Haber

Yaylada kar kütleleri arasında sıkışan inek, 18 saatte kurtarıldı

Nurbay USTA/ ŞAVŞAT (Artvin), (DHA- ARTVİN’in Şavşat ilçesinde 2 bin 650 rakımlı Sakorya Yaylası’nda ulaşımın olmadığı bölgede biriken kar kütleleri arasında sıkışıp, mahsur kalan büyükbaş, veteriner ve köylülerin yardımıyla 18 saatlik çalışmayla kurtarıldı.

Artvin'in Şavşat ilçesinde, 2 bin 650 rakımlı Sakorya Yaylası'nda ulaşımın olmadığı bölgede mahsur kalan bir büyükbaş hayvan, veteriner ve köylülerin yardımıyla 18 saatlik bir çalışma sonucunda kurtarıldı. İnek, dere yatağındaki kar kütleleri arasında sıkışmış halde bulundu ve bitkin düşmüştü. Köylüler, büyükbaş hayvanı kurtarmak için büyük bir çaba sarf etti ve sonunda başarılı oldular.

Büyükbaş hayvanı arama çalışmalarına katılan köy muhtarı Ebubekir Pehlevan, hayvanın durumunu şu şekilde açıkladı: "İneğin yerini gece saat 22.00 sıralarında tespit ettik. Kar üzerinden karşıya geçerken, kar kütlesinin çökmesiyle dere yatağındaki karlar arasında sıkışmıştı. İneğin yanına gidip ip attık, sırıkla müdahale ettik. Uzun uğraşlar sonucunda ineği sıkıştığı yerden kurtardık. Oldukça bitkin haldeydi. Yürüyemez halde olduğu için ineği önce kesmeye karar verdik, daha sonra vazgeçtik."

Hayvanın bulunduğu bölgeye araç giremediği için köylüler kendi yöntemleriyle müdahale etti. İnek battaniyeye sarıldı, ateş yakıldı ve ısıtıldı. Veteriner çağrıldı ve ineğe serum ve ilaçlar verildi. Bir süre sonra hayvan yavaşça yürümeye başladı.

Necati Yılmaz, hayvanını kurtaranlara teşekkür ederek, "Köy muhtarımız ve köylülerimiz, bu ineğimi kurtararak bana 100 bin TL bağışta bulunmuş oldu. Herkese çok teşekkür ediyorum. 'Ev alma komşu al' ve 'Komşu komşunun külüne muhtaçtır' sözleri her zaman gerçektir" dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER