© Baykuş Haber

Yaylak hayvan pazarında bayram telaşı yaşanacak

YAYLAK HAYVAN PAZARINDA BAYRAM TELAŞI YAŞANACAK

Her cumartesi günü açık olan bölgenin en büyük canlı hayvan pazarı olan Yaylak Hayvan Pazarı, Kurban Bayramı öncesinde salı günü de kapılarını açacak. Bu sayede kurbanlık alamayan vatandaşlar için bir fırsat oluşturulmuş olacak. Pazarda kurbanlık satışı yapacak olanlar da bu ekstra günü değerlendirebilecekler.

Yaylak Hayvan Pazarı, geçmişte sık sık çamur ya da toz gibi sorunlarla karşı karşıya kalıyordu. Ancak 2019 yerel seçimlerinde Belediye Başkanı seçilen Suphi Aksoy'un öncülüğünde modern bir yapıya kavuşturuldu. Bu sayede pazar, hijyenik ve çağdaş bir ortama dönüştü.

Her hafta cumartesi günleri büyükbaş ve küçükbaş hayvanları buluşturan bu pazar, çevre mahalleler ve illerden de alıcı ve satıcıları ağırlıyor. Bu yoğun ilgi nedeniyle bayram öncesinde pazarın iki gün açık olması kararı alındı.

Bozova Belediye Başkanı Suphi Aksoy, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, vatandaşların Kurban Bayramı öncesi herhangi bir sıkıntı yaşamamaları için pazarın arife günü olan salı günü de açık olacağını belirtti. Bu uygulama, kurbanlık alışverişi yapacaklar için önemli bir kolaylık sağlayacak. Aksoy'un bu inisiyatifi, kurban sahipleri ve vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılandı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER