© Baykuş Haber

Yaz aylarında pencere ve balkonlara dikkat: Yoğun bakımda birden fazla yüksekten düşme, travma hastası çocuk var

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte pencereler ve balkon kapıları açılıyor, havuzlar ve denizler tercih ediliyor. Ancak uzmanlar, yaz aylarında çocukların yüksekten düşme ve boğulma gibi risklere karşı uyarıyor. Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Yoğun Bakım Eğitim ve İdari Sorumlusu Prof. Dr. Esra Şevketoğlu, bu dönemde artan yaralanma vakalarına dikkat çekiyor.

Şevketoğlu, özellikle evlerde alınması gereken önlemlere vurgu yaparak, pencerelerin yaz ayları boyunca kontrollü açıklığı sağlayacak şekilde sabitlenmesi gerektiğini belirtiyor. Balkon korkuluklarının çocukların tırmanamayacağı kadar yüksek olması ve parmaklıkların dar olması önem taşıyor. Ayrıca, mobilyaların pencere önüne konmaması ve çocukların alt çekmeceleri açarak tırmanma riskini ortadan kaldırmak için çekmecelerin kilit altına alınması gerekiyor.

Stor perdelerin zincirlerinin çocukların boynuna dolanmasını engellemek ve suda boğulmalara karşı ailelerin çocuklarını gözden kaybetmemek için her zaman deniz veya havuz başında olmaları gerektiğini vurguluyor.

Çocukların güvenliğini sağlamak için alınacak bu önlemlerin hayati önem taşıdığını ve çocukların yüksekten düşme veya boğulma gibi ciddi risklerle karşılaşmasını önleyebileceğini vurgulayan Şevketoğlu, yaz aylarında bu tür kazaların sıklıkla yaşandığına dikkat çekiyor. Unutulmamalıdır ki çocukların güvenliği, öncelikli olarak ailelerin sorumluluğundadır.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER