© Baykuş Haber

Yaz aylarında tavuk zehirlenmelerine dikkat

ADANALI DÖNERCİ MAHFUZ TAŞ, TAVUK ZEHİRLENMELERİNE KARŞI UYARILARDA BULUNARAK, BİLİNDİK OLMAYAN YERLERDEN TAVUK DÖNER YENMEMESİ VE TAVUK ALINMAMASI GEREKTİĞİNİ SÖYLEDİ.

Adana'da uzun yıllardır tavuk dönercilik yapan Mahfuz Taş, tavuk zehirlenmelerine karşı uyarılarını sürdürerek, güvenilir olmayan yerlerden tavuk döner yenmemesi ve tavuk alınmaması gerektiğini vurguladı. Yaz aylarında tavuk dönerin 3 saatten fazla bekletilmemesi gerektiğini belirten Taş, tavuk dönerin günlük olarak tüketilmesi gerektiğini söyledi. Ayrıca, tavuk alındıktan sonra çiğ haldeyken 3-4 günden fazla buzdolabında, pişmiş tavukların ise 1-2 günden fazla buzdolabında saklanmaması gerektiğini vurguladı. Tavuk zehirlenmelerini önlemenin bilinçli tüketim ve hijyenik saklama ile mümkün olduğunu ifade etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER