© Baykuş Haber

Yaz için yapılan şok diyetler ölüme götürebilir: Kesinikle tavsiye etmiyoruz

DİYETİSYEN DR. VOLKAN ÇİÇEKLİDAĞ

Yaz tatilinde formda görünme arzusu, vatandaşları hızlı kilo kaybı amaçlayan şok diyetlere yönlendirebiliyor ancak uzmanlar, bu tür uygulamalardan kaçınılması gerektiği konusunda uyarılarda bulunuyor. Diyetisyen Dr. Volkan Çiçeklidağ, özellikle sağlığı tehlikeye atacak şok diyetlerin ciddi riskler oluşturabileceğini vurguluyor.

Çiçeklidağ, yaz aylarının gelmesiyle insanların daha fit görünme hedefiyle sağlıksız kilo verme yöntemlerine başvurduğunu söylüyor. Özellikle sosyal medya ve çevresinden duydukları programları denemeden önce bir uzmana danışmanın önemini vurguluyor. Ayrıca, herkesin vücudunun farklı olduğunu ve her diyetin her bireyde aynı sonuçları vermeyeceğini belirtiyor.

Ciddi sağlık sorunları olan kişilerin, özellikle kronik rahatsızlıkları olanların, bu tür diyetleri uygulamamaları gerektiğini açıklıyor. Sağlığın, hızlı kilo kaybının önünde gelmesi gerektiğini hatırlatıyor ve herkesin kendi sağlık ekibine danışarak doğru diyeti bulması gerektiğini vurguluyor.

Diyet ürünleri ve zayıflama çayları gibi ürünlere de dikkat çeken Çiçeklidağ, bu ürünlerin içeriğinin iyi incelenmesi ve bir uzmana danışmadan kullanılmaması gerektiğini belirtiyor. Ayrıca, detoks adı altında yapılan programların da dikkatli bir şekilde uygulanması gerektiğini ve tek başına detoksun yeterli olmadığını ifade ediyor.

Son olarak, fiziksel aktivitenin önemine değinerek günde 10 bin adım yürüyüşün sağlıklı bir yaşam tarzı için önemli olduğunu belirtiyor ve hafif tempolu yürüyüşlerin kilo kontrolüne yardımcı olabileceğini öneriyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER