© Baykuş Haber

Yaz okulu kayıtları başlıyor

ÇAYIROVA BELEDİYESİ BİLGİ EVLERİ VE GENÇLİK MERKEZİ’NDE YAZ OKULU KAYITLARI BAŞLIYOR. ÜNİVERSİTEYE HAZIRLIK, LGS VE YAZ OKULU KURSU OLARAK 3 FARKLI BÖLÜMDE AÇILACAK KURSLARIN KAYITLARI 29 MAYIS TARİHİNDEN İTİBAREN ÇAYIROVA BELEDİYESİ KÜLTÜR MERKEZLERİ VE BİLGİ EVLERİ’NDEN YAPILACAK.

Eğitim-öğretimin ilk yılında çoğu öğrencinin yetersiz olduğu Yaz Okulu’na ise Anadolu yakasından iki değişik kurumdan katılımcı vardı. Bağcılar İlçe Belediyesi“Kültür Lokalinde yapılan kurum için 25 yer ayrılmıştı. Ayrıca 23 okula da katılan Kişisel Gelişim Kurumları’ndan bir tanesi Anadolu Yakası’nda da 15 tane Etiler’de diğeri Arnavutköy ve biri Kadıköy’deydi.

Kurumlar için ayrılan yerler yan ödemeli olarak tercih edilmişti. Anadolu Yakası’nda 25 bin 60 yer ayrılmıştı. Kişisel Gelişimi Yaygınlaştırması Kurumlarında-Anadolu Yakası- yer alan okul ise 28 bin 242 olmuştu. Buna Kadıköy bölgesinde 2 bin 71 yer ayrılmış ve boş kalan yerlerin alınması 21 bin 500 yerini hedefliyorken Arnavutköy bölgesinde de 1500 sporumluk bir yerin boş kalması hedefinde 7 bin 900 yer aramaya gidilmişti.

Her yıl birçok kurum bu yararlandığını belirtirken Anadolu yakasında büyük bir hareketlilik olurken; 23 thousandu gerçekleşen Kadıköy bölgesi; son 3 aylık toplam ZYK da 25 thousandunu görmüş durumda. Kişisel Gelişim Kurumları yetkilileri; ZYK’larnda önemli bir ivme değinerek kursla açık okullarda; 3 bin 560 şoku yapacak du.

Katılımcılar için ilkin başvurunun yapıldığı 29 Mayıs dan hemen sonra 19 Haziran, 12 ve 26 Temmuz öğle saatlerinde belli sınırlarla sürülmeye başlanıyor. Baş vuracak olan birincil 6. sınıf öğrencilerin içinden 40 kişinin alınması gerektiği ifade edilen ZYK; 10-13 yaştaki sınıf öğrencilerine yönelik; ilköğretime kaydolacak üçüncü ve dördüncü sınıf öğrencilerinin yanında 8. ile 9. sınıf öğrencilerinin katılımıyla BMM veya LGS LGS veya BMM yerine ZYK okulları arasında tercihler yapacaklar. Aday sayısı hak kazanamayanların başvuruları Milli Eğitim Bakanlığı’nca olumsuz neticesi verilen bir talep olmadığı kaydedilecek

6. sınıf öğrencilerinin ZYK olarak okuma-görme ve sayısal kavramlar, yazma ve okuma becerilerini geliştirmeye yönelik derslerle yürütecekleri; ilminde; sayılar, blok şekiller ve motifler gibi tarzları kullanarak, temel yazı bilgileriyle ilgili çizim ve yazı işaretlerin

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER