© Baykuş Haber

Yazının tarihteki yolculuğu Başakşehir’de sergileniyor

Tuçe GÖLCÜ-Özkan ÖZGER/İSTANBUL, (DHA)-Başakşehir’de yazı sanatçılarına ait eserlerin yer aldığı ‘Yazıyorum’ sergisi meraklılarıyla buluştu. Sergide el yazması 53 eser ve 9 obje sanatseverlerin beğenisine sunuluyor.  Başakşehir Belediyesi, cumhuriyetin 100’üncü yılında düzenlediği kültür sanat etkinlikleri kapsamında ‘Yazıyorum’ sergisine ev sahipliği yaptı. Ziyarete açılan sergide Kur’an-ı Kerim’in mealini Latince kaleme alan sanatçı Ethem Çalışkan’dan hat sanatçısı Prof. Dr. Hüsrev Subaşı’ya, İrlandalı kaligrafi sanatçısı Denis Brown’dan Uzak Doğu yazı sanatının öncü ismi Ali Lei Gong’a kadar birçok sanatçıya ait nadide eser sanatseverlerin beğenisine sunuldu.  Yazıyorum Sergisi, 31 Temmuz’a kadar ziyarete açık olacak.  Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu ve Başakşehir’deki vatandaşların katılımıyla serginin açılışı gerçekleştirildi. Başkan Kartoğlu, katılan sanatçılara plaket takdim ettikten sonra sergi alanını gezdi.  KARTOĞLU: SANATÇILARIMIZA İMKANLAR SUNACAĞIZ  Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, “İçerisinde birçok kıymetli eserin olduğu bu muhteşem açılışı sanatçılarımızla birlikte yapacağız. Öncelikle sanatçılarımızın her birine çok teşekkür ediyorum. Bizleri kırmadınız, bizimle birlikte oldunuz. Bizi onurlandırdınız ve şereflendirdiniz. İnşallah buradaki eserleri insanlarımız gezince esinlenecekler ve çok büyük bir keyif alacaklar. İçinde bulunduğumuz bu mekanın daha önce de çok güzel eser, sanat sergileri oldu. Oradaki geri dönüşler bizi gerçekten çok mutlu etti. İnşallah buradaki sergilerle birlikte ve bundan sonraki yapacağımız sergilerle birlikte insanlarımıza hizmet etmeye devam edeceğiz. Düsturumuz hep şu; dev gibi eserler bırakmak için karıncalar gibi var gücümüzle çalışmak. Bundan sonra da inşallah biz var gücümüzle çalışacağız. Sanatçılarımıza imkanlar sunacağız” dedi.  SUBAŞI: ÇOK FARKLI ANLAYIŞLAR BİR ARADA  Hat sanatçısı Prof. Dr. Hüsrev Subaşı, “Bugün Başakşehir’de çok güzel bir ortamda bir araya geldik. Sergi’nin adı ‘Yazıyorum’. Bir tarafta artık aramızda olmayan hattatlarımızın, günümüzdeki hattatlarımızın yazılarından bir ışık ve nur gibi istifade ettiği büyük imzalara ait eserler var. Onların hemen yanı başında genç, orta ve ileri nesilden üstatlarımızın eserleri var. Çok farklı yorumlar ve çok farklı anlayışlar bir arada” diye konuştu. 

Başakşehir'de, yazı sanatçılarının eserlerinin yer aldığı 'Yazıyorum' sergisi sanatseverlerle buluştu. Sergide, el yazması 53 eser ve 9 obje sergileniyor.

Başakşehir Belediyesi, cumhuriyetin 100. yılı etkinlikleri kapsamında 'Yazıyorum' sergisine ev sahipliği yapıyor. Sergi, Kur'an-ı Kerim'in mealini Latince yazan sanatçı Ethem Çalışkan'dan hat sanatçısı Prof. Dr. Hüsrev Subaşı'ya, İrlandalı kaligrafi sanatçısı Denis Brown'dan Uzak Doğu yazı sanatının öncü ismi Ali Lei Gong'a kadar birçok sanatçının nadide eserlerini sanatseverlerle buluşturuyor. Sergi, 31 Temmuz'a kadar ziyaret edilebilecek.

Serginin açılışı Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu ve yerel vatandaşların katılımıyla gerçekleşti. Başkan Kartoğlu, sanatçılara teşekkür ederek plaketler takdim etti ve sergi alanını gezdi.

Başkan Kartoğlu, şunları söyledi: "İçerisinde birçok kıymetli eserin olduğu bu muhteşem açılışı sanatçılarımızla birlikte yapacağız. Öncelikle sanatçılarımıza çok teşekkür ediyorum. Bizleri kırmadınız, bizimle birlikte oldunuz. Bizi onurlandırdınız ve şereflendirdiniz. İnşallah buradaki eserleri gören insanlarımız esinlenir ve büyük bir keyif alır. İçinde bulunduğumuz bu mekanda daha önce de güzel eserler sergilendi. Oradaki geri dönüşler bizi çok mutlu etti. İnşallah buradaki sergiler ve bundan sonraki sergilerle insanlarımıza hizmet etmeye devam edeceğiz. Dev eserler bırakmak için var gücümüzle çalışacağız. Sanatçılarımıza imkanlar sunacağız."

Hat sanatçısı Prof. Dr. Hüsrev Subaşı da şunları söyledi: "Bugün Başakşehir'de çok güzel bir ortamda bir araya geldik. Sergi'nin adı 'Yazıyorum'. Bir tarafta aramızda olmayan hattatların ve günümüzdeki hattatların yazılarından bir ışık ve nur gibi faydalandığı büyük imzalara ait eserler var. Hemen yanı başında ise genç, orta ve ileri yaşlardaki üstatlarımızın eserleri yer alıyor. Farklı yorumlar ve anlayışlar bir arada."

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER