© Baykuş Haber

Yeni atanan doktorlar aileleriyle aynı hastanede görevde: Evde ‘oğlum, hastanede ‘doktor bey

ÇOCUKKEN KENDİSİNİ SIK SIK HASTANEYE GETİREN ANNESİ VE BABASIYLA ŞİMDİ BİRLİKTE MESAİYE GELİP AYNI ÇATI ALTINDA GÖREV YAPMANIN MUTLULUĞUNU YAŞAYAN DR. FURKAN KARA, “AİLEMLE ÇALIŞMAYI ÇOK İSTİYORDUM. O HAYALİME KAVUŞTUM. KÜÇÜKKEN HASTA OLARAK GELDİĞİM HASTANEDE DOKTORLUK YAPMAK GURUR VERİCİ. HASTANEDE AİLE İLİŞKİLERİMİZ BİRAZ RESMİ OLSA DA İŞTEN ÇIKTIKTAN SONRA YİNE AİLE TABLOSUNA GERİ DÖNÜYORUZ” DEDİ.

Amasya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne yeni atanan genç doktorlardan Furkan Kara hemşire anne ve sağlık memuru babasıyla, Onur Furkan Ural ise hemşire annesiyle aynı yerde görev yapmaya başladı. Hastaları şaşırtan bu durum evde ‘oğlum’, hastanede ‘doktor bey’ diye seslendikleri evlatlarını binbir emekle yetiştiren sağlık çalışanı aileleri gururlandırdı.



“Bu hastanede doktorluk yapmak gurur verici”


Çocukken kendisini sık sık hastaneye getiren annesi ve babasıyla şimdi birlikte mesaiye başlayıp aynı çatı altında görev yapmanın mutluluğunu yaşayan Dr. Furkan Kara, “Ailemle çalışmayı çok istiyordum. O hayalime kavuştum. Küçükken hasta olarak geldiğim hastanede doktorluk yapmak gurur verici. Hastanede aile ilişkilerimiz biraz resmi olsa da işten çıktıktan sonra yine aile tablosuna geri dönüyoruz” dedi.



“Hayat kurtarmaya, sağlık hizmeti vermeye devam edeceğiz”


Bin bir güçlükle yetiştirdiği evladıyla birlikte aynı hastanede görev yapmaktan gurur duyduklarını anlatan Nuriye Kara, “İlk ataması Amasya’ya çıkınca çok sevindik. Çok güzel bir duygu. Allah herkese nasip etsin” diye konuştu.


Mühendis olmasını istediği oğlunun doktorluğu seçtiğini hatırlatan Halil Kara da “Eşim ve çocuğumla hayat kurtarmaya, insanlara sağlık hizmeti vermeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.



Evde ‘oğlum’, hastanede ‘doktor bey’


30 yılı aşkın süredir hemşirelik yapan annesi Emine Ural’dan etkilenerek mesleğe adım attığına değinen Dr. Onur Furkan Ural ise, “Annemle beraber acil serviste beraber çalışmaktan mutluyum. Kardeşim de tıp eğitimi görüyor. İnşallah onu da buraya transfer ederiz” ifadelerini kullandı.


Kendisine hastanede ‘hemşire hanım’ diye seslenen oğluyla gurur duyan Emine Ural, “İki nöbeti beraber tuttuk. Evde, işte beraberiz. Artık o evde ‘oğlum’, burada hastanede ‘doktor bey" sözleriyle duygularını ifade etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER