© Baykuş Haber

Yeni Ercan Havalimanı 20 Temmuzda Cumhurbaşkanı Erdoğanın katılacağı törenle hizmete açılacak

ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI ABDULKADİR URALOĞLU, KKTC’NİN BAŞKENTİ LEFKOŞA'DAKİ YENİ ERCAN HAVALİMANI'NIN 20 TEMMUZ’DA CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN’IN KATILACAĞI TÖRENLE HİZMETE AÇILACAĞINI DUYURDU.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki (KKTC) yeni Ercan Havalimanı hakkında güncel bilgileri paylaştı ve havalimanının 20 Temmuz'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılacağı bir törenle hizmete açılacağını duyurdu.

Bakan Uraloğlu, test uçuşlarının başarıyla tamamlandığını belirtti ve "Açılış için artık gün sayıyoruz. İnşallah açılış, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın teşrifleriyle 20 Temmuz’da yapılacak. 400 milyon Euro yatırım bedeli olan bu havalimanı, 10 milyon yolcu kapasitesine sahiptir. 2 bin 755 metre uzunluğundaki mevcut piste kıyasla 3 bin 100 metrelik yeni pisti ile her türden yolcu uçağının kullanımına uygundur. Ayrıca 9 adet körük ve 21 adet açıkta park alanı bulunmaktadır" şeklinde konuştu.

Yeni Ercan Havalimanı'nın modern bir mimariye sahip olduğunu vurgulayan Bakan Uraloğlu, "Ercan Havaalanı turizme ve ekonomiye önemli katkı sağlayacak. Türkiye Yüzyılı, sadece ülkemizi değil, yavru vatanı da kapsayan bir yüzyıl olacak" ifadelerini kullandı.

Yeni terminal binası ile Ercan Havalimanı, adanın görünümünü değiştirecek ve geniş gövdeli uçaklara hizmet verebilecek kapasitede olacak. Yolcu kapasitesini artıracak olan havalimanı, geniş ve ferah sosyal alanları ile dikkat çekiyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER