© Baykuş Haber

Yeni Mersin İdmanyurdunun tesisi için yenileme protokolü imzalandı

ÖNÜMÜZDEKİ SEZON 2. LİG'DE MÜCADELE EDECEK OLAN YENİ MERSİN İDMANYURDU'NUN TESİSİNİN YENİLENMESİ AMACIYLA PROTOKOL İMZALANDI.

Yeni Mersin İdmanyurdu'nun önümüzdeki sezon 2. Lig'de mücadele edeceği tesisin yenilenmesi için bir protokol imzalandı. Bu önemli gelişme, Mersin Valiliği koordinatörlüğünde gerçekleşti ve Mersin Uluslararası Liman İşletmesi (MIP) hayırsever bir katkı sağladı.

Protokol, Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, MIP Genel Müdürü Ajay Kumar Singh, Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz ve Yeni Mersin İdman Yurdu Kulüp Başkanı Metin Saltık tarafından imzalandı.

Vali Pehlivan, Mersin İdman Yurdu'nun yaklaşık bir asırdır köklü bir spor kulübü olduğunu vurgulayarak, "Bu takımımızın bir tesis ihtiyacı bulunuyordu. Özellikle gençlerin spor yapmasını teşvik etmek ve altyapıyı güçlendirmek amacıyla Toroslar Belediyemiz Aziz Sancar Tesislerini tahsis etmişti. Ancak bu tesisin geliştirilmesi gerekiyordu. MIP firması, bu projeye destek vermek üzere katıldı." dedi.

Tesisin sezon başına yetiştirilmesinin planlandığını belirten Vali Pehlivan, projenin Mersin İdman Yurdu'nun ligdeki mücadelesi ve altyapı çalışmalarına büyük katkı sağlayacağını ifade etti. Ayrıca, MIP firmasına ve Toroslar Belediye Başkanına desteklerinden ötürü teşekkür etti.

Protokole göre, MIP ve Doğa Beton A.Ş. projenin maliyetinin büyük bir kısmını üstlenirken, tesisin altyapısı ve mevcut binaları yeniden düzenlenecek. Yeni Mersin İdman Yurdu, daha fazla sporcu kazandırabilecek bir altyapıya sahip olacak ve gençlerin sporla daha fazla ilgilenmelerini teşvik edecek bir tesise kavuşmuş olacak.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER