© Baykuş Haber

Yeni Zigana Tünelinden 1,5 ayda 251 bin araç geçti

ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI ABDULKADİR URALOĞLU, 3 MAYIS 2023 TARİHİNDE HİZMETE AÇILAN ZİGANA TÜNELİ’NİN AVRUPA’NIN EN UZUN, DÜNYANIN İSE 3’ÜNCÜ EN UZUN ÇİFT TÜPLÜ KARAYOLU TÜNELİ OLDUĞUNU BELİRTEREK, “LİMANA, TURİZM VE SANAYİ MERKEZLERİNE SORUNSUZ AKIŞI SAĞLANMIŞ, YURTİÇİ KARAYOLU ULAŞIMI İLE ULUSLARARASI TİCARETİN DAHA HIZLI VE GÜVENİLİR YAPILMASINA KATKIDA BULUNUYOR. TÜNELİMİZ 1,5 AYDA 251 BİN 100 ARACA HİZMET VERDİ. YILLIK 190 MİLYON TASARRUF SAĞLAYACAĞIZ” DEDİ.

Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Bölgesi'ni birbirine bağlayan Zigana Tüneli, sadece 1,5 ay gibi kısa bir sürede 251 bin 100 araca hizmet verdi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Zigana Tüneli'nin 3 Mayıs 2023 tarihinde hizmete açıldığını ve Avrupa'nın en uzun, dünyanın ise 3. en uzun çift tüplü karayolu tüneli olduğunu vurgulayarak, "Bu tünel, limana, turizm ve sanayi merkezlerine sorunsuz erişimi sağlıyor. Ayrıca yurt içi kara yolu ulaşımını hızlandırarak uluslararası ticarete büyük katkı sağlıyor. Tünel, sadece 1,5 ay içinde 251 bin 100 araç tarafından kullanıldı ve yıllık 190 milyon TL tasarruf sağlayacak" dedi.

Bakan Uraloğlu, Zigana Tüneli'nin Doğu Karadeniz'den Trabzon'u Gümüşhane, Bayburt, Aşkale ve Erzurum'a bağlayan önemli bir güzergahta bulunduğunu belirtti ve projenin yerli ve milli kaynaklar kullanılarak Türk mühendisleri ve işçileri tarafından inşa edildiğini vurguladı.

Yeni Zigana Tüneli'nin hizmete açılmasıyla kış şartlarında yaşanan trafik kesintilerinin sona erdiğini ifade eden Bakan Uraloğlu, "Bu sayede yıllık toplamda 190 milyon TL tasarruf sağlanmış olacak" şeklinde konuştu.

Tünel projesiyle mevcut devlet yolunun genişletilerek bölünmüş yol haline getirildiğini ve virajlarla dolu eski güzergahın 8 kilometre kısaltıldığını belirten Bakan, seyahat süresinin ortalama 20 dakika azaldığını ve ayrıca güzergahtaki güvenlik sorunlarının da giderildiğini açıkladı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER