© Baykuş Haber

Yeniköyspor şampiyonluğa göz kırptı

YENİKÖYSPOR ŞAMPİYONLUĞA GÖZ KIRPTI

Bilecik 2. Amatör Lig'de nefes kesen bir mücadele yaşandı ve lider konumunda bulunan Yeniköyspor, en yakın rakibi Gülümbespor'u mağlup ederek şampiyonluğa bir adım daha yaklaştı.

Maç, İstasyon Sentetik Saha'da gerçekleşti ve iki takımın arasındaki puan farkını belirlemesi açısından büyük bir öneme sahipti. Maça hızlı başlayan Gülümbespor, 15. dakikada Osman Topla'nın attığı golle 1-0 öne geçti. Ancak bu golden sonra her iki takımın da karşılıklı atakları sonuçsuz kalınca ilk yarı Gülümbespor'un 1-0 üstünlüğü ile sonuçlandı.

İkinci yarıda sahneye Yeniköyspor çıktı. Maçın 51. dakikasında geliştirdikleri atakta Atakan Toku ceza sahasında düşürülünce hakem penaltı kararı verdi. Penaltıyı kullanan Murat Yürümez, skoru 1-1'e getirdi. Ardından 64. dakikada Atakan Toku'nun attığı golle Yeniköyspor öne geçti.

Ancak maçın 74. dakikasında Gülümbespor, ceza sahası içinde yaşanan bir pozisyon sonucu ikinci penaltısını kazandı. Nihat Kaşıkçı'nın penaltı golüyle skor 2-2 oldu. Yeniköyspor ise hız kesmedi. 78. dakikada Murat Yürümez kendi hat-trick'ini yaparak takımını 3-2 öne geçirdi. Maçın 88. dakikasında ise Yürümez, dördüncü golünü atarak skoru 4-2'ye taşıdı.

Maçın son anlarında başka gol olmayınca Yeniköyspor, maçı 4-2 kazanarak puanını 12'ye çıkardı. Gülümbespor ise 11 puanla kaldı.

Geçtiğimiz hafta yaşanan tartışmalı bir maç sonrası Gülümbespor, rakibi Bayırköy Belediyespor'un cezalı oyuncu oynattığı gerekçesiyle TFF'ye başvurmuştu. Bu başvurunun sonuçlanmasını beklemeksizin, Yeniköyspor'un erteleme maçını kazanması, Bayırköy Belediyespor'a karşı alacakları 1 puana bağlı olarak şampiyonluğu ilan etmelerini sağlayabilir. Eğer TFF, Gülümbespor'a 3 puan ceza verirse, Bayırköy Belediyespor'u yenerlerse şampiyon Gülümbespor olacak.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER