© Baykuş Haber

Yenilenebilir enerji kaynakları yatırımlarına Melikgaziden yeni bir GES projesi daha

MELİKGAZİ BELEDİYESİ, AVRUPA BİRLİĞİ DESTEĞİ VE LİTVANYA MERKEZİ PROJE YÖNETİM AJANSINDAN (CPVA) ALDIĞI HİBE DESTEĞİ İLE KURACAĞI GÜNEŞ ENERJİSİ SANTRALİ İÇİN ÖNEMLİ BİR ADIM ATTI.

Melikgazi Belediyesi, Avrupa Birliği'nin desteklediği ve Litvanya Merkezi Proje Yönetim Ajansı'ndan aldığı hibe desteği ile Güneş Enerjisi Santrali'ni kurma yolunda önemli bir adım attı. Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, yeni GES projesinin kurulumu için elektrik idaresi yetkilileri ile yenilenebilir enerji bağlantısı protokolü imzaladı.

Melikgazi Belediyesi, bu projenin hayata geçirilmesiyle iklim değişikliğine de önemli katkılar sağlayacak. Başkan Palancıoğlu, projenin yakında tamamlanarak Melikgazi halkının hizmetine sunulacağını belirterek, "Melikgazi Belediyesi olarak farklı alanlarda çalışmalarımız devam ediyor. Özellikle ARGE Müdürlüğümüz tarafından hazırlanan ve Avrupa Birliği tarafından kabul gören bir projemiz var. Bu proje çerçevesinde özellikle alternatif enerji ile ilgili bir projeyi hayata geçiriyoruz. Melikgazi Belediyemizin çatıları üzerine kurulu Güneş Enerjisi Santralleri vardı. Şimdi ilave alanların, çatı üzeri otoparkların ve güneş enerji santralinin kurulumu, otomobil şarj istasyonunun inşası ve kırsal kalkınmayı destekleme çerçevesinde sulama suyu enerji giderlerinin karşılanması için yeni bir GES projesi onaylandı. Bu proje sayesinde belediyemize 3 milyon TL'nin üzerinde hibe kazandırıyoruz. ARGE ekibimize teşekkür ediyorum. Alternatif enerji bağlantısı için elektrik idaresi ile protokolü imzaladık. KCETAŞ'a teşekkür ediyorum. Melikgazi Belediyesi, hem Avrupa Birliği hem de diğer fonlardan aldığı hibelerle ihtiyacını karşılayacak, tasarruf sağlayacak ve daha nitelikli yatırımlar yapabilecek. Bu proje Melikgazi'ye hayırlı olsun" dedi.

Yeni güneş enerjisi santrali ile birlikte belediyenin güneş enerjisi kapasitesi 3500kWp'ye çıkarılacak ve tüketilen elektrik enerjisinin büyük bir kısmını karşılayacak. Belediye hizmet binasının çatısına ve otopark alanına kurulacak santral 127kWp gücünde olacak. Ayrıca, yeni nesil elektrikli araçların şarj ihtiyacını karşılamak üzere Elektrikli Araç Şarj İstasyonu da kurulacak ve şarj istasyonunun enerjisi yine güneş panellerinden elde edilecek. Projede ayrıca elektrikli araçların belediye hizmetlerinde kullanılması için bir elektrikli atık toplama aracı da satın alınarak Melikgazi ilçesinin hizmetine sunulacak.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER