© Baykuş Haber

Yenimahallede kurban kesim yerleri belirlendi

Yenimahalle Belediyesi tarafından kurban kesim alanları belirlendi ve kesim sıra fişleri dağıtımına başlandı. Başkentliler, kurbanlarını belediyenin belirlediği alanlarda kestirebilecekler. Kesim sıra fişleri, 19 Haziran Pazartesi günü saat 08.30 itibarıyla dağıtılmaya başlandı.

Vatandaşlar, kurbanlarını Yakacık Kurban Kesim ve Satış Yeri'nin yanı sıra, Andaç Pazar Yeri, Abdurrahman Oğultürk Kapalı Pazar Yeri, Demetevler Pazar Yeri, Turgut Özal Pazar Yeri, Batı Sitesi Pazar Yeri, Serhat Pazar Yeri, Çamlıca Pazar Yeri ve A. Yahyalar Pazar Yeri'nde kesme imkanına sahip olacaklar. Kesim sıra fişi almak isteyen vatandaşlar, Yakacık Kurbanlık alanı, Batıkent, Gimat, Şentepe ve Demetevler zabıta karakollarından fişlerini temin edebilecekler.

Ayrıca, kurbanlık hayvanların alana getirilmesiyle birlikte Yakacık Kurban Satış ve Kesim Alanı'nda çalışmalar hız kazandı. Bu yıl 250'ye yakın çadırın kurulacağı Yakacık'ta yaklaşık 8 bin küçük ve 7 bin büyükbaş hayvan satışa sunulacak. Kurulan çadırlara giriş yapan kurbanlıklar, Yenimahalle Belediyesi veteriner hekimleri ile Tarım ve Orman Bakanlığı yetkilileri tarafından denetleniyor. Alanda 15 bin kurbanın satılması bekleniyor ve bu süreçte belediye, Park Bahçeler, Fen İşleri, Zabıta ve Temizlik İşleri gibi ilgili tüm birimlerle 24 saat boyunca hizmet veriyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER