© Baykuş Haber

Yenipazar: Doğu Türkistanda, insan hakları ihlalleri yoğun bir şekilde devam ediyor

YENİPAZAR: "DOĞU TÜRKİSTAN’DA, İNSAN HAKLARI İHLALLERİ YOĞUN BİR ŞEKİLDE DEVAM EDİYOR"

Kütahya İHH Başkanı Mustafa Yenipazar, Çin'in Doğu Türkistan'da devam eden insan hakları ihlalleri ve asimilasyon politikalarına dair yaptığı açıklamada, Çin'in tüm uluslararası hukuk kurallarına aykırı bir şekilde soykırım uyguladığını ve bu zulmün hayatın birçok alanında yoğun bir şekilde devam ettiğini belirtti.

Yenipazar, Doğu Türkistan'daki hak ihlallerinin insan haklarına, kültürel kimliğe ve din özgürlüğüne saldırılar içerdiğine vurgu yaparak, Çin Hükümeti'nin Doğu Türkistan'daki Müslüman nüfusu asimile etme, göç ettirme ve zorunlu işçi programları gibi politikaları sürdürdüğünü ifade etti.

Ayrıca, Yenipazar, Doğu Türkistan'daki toplama kamplarının sayısının bin 200'ü bulduğunu ve bu kamplarda tutulan insan sayısının yaklaşık 3 milyon olduğunu tahmin ettiklerini belirterek, Çin'in insan hakları ihlalleri ve soykırım suçlarına devam ettiğini ve tüm uluslararası hukuk kurallarına aykırı davrandığını söyledi.

Mustafa Yenipazar ayrıca, uluslararası toplumun, Doğu Türkistan'daki bu zulümlere karşı harekete geçmesi gerektiğini ve Çin'e karşı yaptırımların uygulanması çağrısında bulundu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER