© Baykuş Haber

Yenipazarda sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi

AYDIN'IN YENİPAZAR İLÇESİNDE ŞİDDETLİ YAĞIŞ NEDENİYLE YENİPAZAR’DA ETKİLİ OLAN ŞİDDETLİ YAĞMUR, HAYATI OLUMSUZ ETKİLEDİ.

Aydın'ın Yenipazar ilçesinde meydana gelen şiddetli yağışlar, bölgeyi olumsuz etkiledi. Akşam saatlerinde başlayan sağanak yağışlar, vatandaşları zor durumda bıraktı. Yağışlar sonucu Koca Dere'nin debisi yükselirken, derenin duvarı çöktü. Suyla birlikte gelen orman ürünleri çevreye saçıldı, bazı cadde ve sokaklar çamur içinde kaldı.

Yağışların neden olduğu zararları inceleyen Yenipazar Belediye Başkanı Yüsran Erden, "Son yılların en şiddetli yağmurlarına tanık olduk. Koca Dere'nin duvarları yıkıldı. Şu an için can kaybı yaşanmamış olması en büyük tesellimiz. Şimdi temizlik çalışmalarına başladık. Evi ve arazileri sular altında kalan vatandaşlarımıza yardımcı olmak için Kaymakamlık ile işbirliği içindeyiz. Ayaklı köprülerin yeniden yapılması ve dere duvarlarının onarılması gerekiyor. DSİ ve Karayolları ekiplerinin desteğiyle altyapı çalışmalarını hızlandırarak böyle felaketlerin önüne geçmeliyiz" dedi.

Şiddetli yağışların neden olduğu hasarın onarılması için çalışmaların devam ettiği bildirildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER