© Baykuş Haber

Yenişehir Belediyesinden Hataylı Hemşehrilerimizle Dayanışma Etkinliği

MERSİN'İN MERKEZ İLÇE YENİŞEHİR BELEDİYESİ VE SAADET ÖĞRETMEN ÇOCUK İSTİSMARI İLE MÜCADELE DERNEĞİ(UCİM) İŞ BİRLİĞİYLE, KENTTE YAŞAYAN HATAYLI DEPREMZEDELERE DESTEK AMACIYLA DÜZENLENEN DAYANIŞMA ETKİNLİKLERİ BAŞLADI. DEPREMİN ARDINDAN MERSİN’E GELEN HATAYLI VATANDAŞLAR, HATAY’IN YÖRESEL LEZZETLERİ, HEDİYELİK EŞYALAR, EL EMEĞİ TAKI VE TASARIM ÜRÜNLERİNİ KURULAN STANTLARDA SATIŞA SUNDU.

Mersin Yenişehir Belediyesi ve UCİM işbirliğiyle düzenlenen dayanışma etkinlikleri, depremzedelere yardım amacıyla başladı. Deprem sonrası Mersin'e gelen Hataylı vatandaşlar, kentlerinin yöresel lezzetlerini, hediyelik eşyaları, el emeği takıları ve tasarım ürünlerini sergiledikleri stantlarda satışa sundular.

6 Şubat depremleri sonrasında bölgede yapılan yardım çalışmaları devam ederken, Yenişehir Belediyesi de depremzedelere destek olmak amacıyla "Hataylı Hemşehrilerimizle Dayanışma Etkinliği"ni düzenledi. Etkinlik kapsamında Hataylı vatandaşlar, yöresel ürünleri ve el işçiliği ürünlerini sergileyerek satışa sundular. Ayrıca etkinlik süresince çocuk atölyeleri, çocuk koroları, söyleşiler, konserler ve dans gösterileri gibi etkinlikler de düzenlenecek.

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, deprem sonrası başlattıkları yardım çalışmalarını sürdürdüklerini ve Hatay'dan gelen esnafları ve sanatçıları Mersinlilerle buluşturduklarını belirtti. Başkan Özyiğit, dayanışma ve yardımlaşmanın önemine vurgu yaparak, depremzedelerin yaralarının birlikte sarılması gerektiğini ifade etti.

Yenişehir Kaymakamı Nevzat Şengök ise yaklaşık 13 bin depremzede vatandaşı misafir ettiklerini ve bu süreçte devlet, vatandaş, belediye ve sivil toplum örgütlerinin bir arada çalıştığını dile getirdi. Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan da dayanışma içinde olduklarını ve birlikte hareket ettiklerini belirtti.

UCİM Türkiye Rehberlik ve Yönlendirme Koordinatörü Mehmet Bakay ise etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ederek, dayanışma ruhunun önemine dikkat çekti. Etkinlik, depremzedelere yardım amacıyla düzenlenen etkinliklerin bir örneği olarak, depremin etkilediği bölgelerde yardıma ihtiyaç duyanlara destek olma amacını taşıyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER