© Baykuş Haber

Yenişehirde ata tohumları çocuklara emanet

MERSİN'İN MERKEZ İLÇE YENİŞEHİR BELEDİYESİ, ATA TOHUM ÜRETİM PROJESİ ÇERÇEVESİNDE BARBAROS ORTAOKULU’NDA KURDUĞU EKOLOJİK SERA İLE ATA TOHUMLARINI ÇOCUKLARLA KORUYOR, YETİŞTİRİYOR VE GELECEĞE TAŞIYOR.

Mersin Yenişehir Belediyesi, Ata Tohum Üretim Projesi kapsamında Barbaros Ortaokulu'nda bir ekolojik sera kurarak ata tohumlarını koruma ve geleceğe taşıma çalışmalarına devam ediyor. Ata tohumlarının kaybolmasını önlemek amacıyla başlatılan bu projede çocuklar da aktif rol alıyor. Mart ayında kurulan ekolojik serada ata tohumları toprağa ekildi ve çocuklar tarafından bakımları yapıldı. Bu süreçte çocuklar, ata tohumlarının önemini ve geleceğe aktarılmasının gerekliliğini öğrendi.

Çukurova Üniversitesi Eğitim Bilimleri Ana Bilim Dalı'nda doktora yapan Burcu Demirokları, projenin amacını şu şekilde açıkladı: "Biz çocuklara ilk burada projemizde tohumun ne olduğunu, tohumları tanımalarını sağlıyoruz. Bu bahçemize domates, salatalık, biber ve patlıcan ekildi. Çocuklara bu tohumları anlattık ve bunları bir kitapçık haline getirdik. Bu kitapçık, onlara ilerleyen yaşantılarında bir rehber olacak. İlk önce serada tohumları yeşerten çocuklar, daha sonra toprakla buluşturdu. Onların bu projeye sahiplenme tutkusu gerçekten etkileyici oldu."

Barbaros Ortaokulu'nda görev yapan sosyal bilgiler öğretmeni Ebru Bibar da projenin okul için büyük bir fırsat olduğunu vurgulayarak, "Yaklaşık 19 yıldır bu okulda çalışıyorum. Ama ilk kez bu kadar verimli ve keyifli bir projenin içerisinde yer aldım. Yenişehir Belediyesi gerçekten çok güzel bir iş birliği içerisinde bizlere destek oldu ve destek vermeye devam ediyor." dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER