© Baykuş Haber

Yenişehirde çocuklar etkinliklerle buluşturuluyor

DİYARBAKIR’DA YENİŞEHİR BELEDİYESİ, OKULLARIN TATİL OLMASIYLA BİRLİKTE GENÇLER İÇİN 3 AY BOYUNCA 42 MAHALLEDE DEVAM EDECEK “MAHALLEDE SPOR VE SİNEMA ETKİNLİĞİ” PROJESİNİ BU YILDA HAYATA GEÇİRDİ.

Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesinde, Yenişehir Belediyesi tarafından her yıl düzenlenen ve çocukları, gençleri spor ve sanatla buluşturmayı amaçlayan "Mahallede Spor ve Sinema Etkinliği" projesi, bu yıl da okulların tatil olmasıyla birlikte başladı. 3 ay boyunca 42 mahallede sürecek etkinlik, Hantepe Mahallesi'nde coşkuyla başladı.

Yenişehir Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Murat Beşikci, çocuklar ve gençlerle buluşmanın önemine vurgu yaparak, etkinliğe her yaş aralığından genç ve çocuğun katılabileceğini ifade etti. Beşikci, etkinlik kapsamında geleneksel okçuluk, dart, yer satrancı, masa tenisi, golf, langırt, basketbol gibi birçok spor etkinliği düzenleneceğini, ayrıca animasyon sinemasıyla daha önce sinemaya gitmemiş vatandaşları buluşturacaklarını belirtti.

42 mahallede gerçekleştirilecek etkinliklerde katılanlara patlamış mısır, içecek gibi çeşitli ikramların da sunulacağı açıklandı. Bu proje, gençlerin ve çocukların hem spor yapma imkanı bulmalarına hem de sosyal etkileşimlerini artırmalarına yardımcı oluyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER