© Baykuş Haber

Yenişehirde yaz spor kursları başladı

DİYARBAKIR YENİŞEHİR BELEDİYESİ ÇOCUK, GENÇ VE YETİŞKİNLERİN DE FAYDALANABİLECEĞİ 16 BRANŞTA ÜCRETSİZ YAZ SPOR KURSLARINI BAŞLATTI.

Diyarbakır'ın Yenişehir İlçe Belediyesi, çocuklardan yetişkinlere kadar geniş bir yaş aralığına hitap eden 16 farklı spor dalında ücretsiz yaz spor kursları başlattı. Bu kurslar, Yenişehir Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Murat Beşikci'nin sağlıklı bireyler yetiştirmek amacıyla verdiği talimatlar doğrultusunda gerçekleştiriliyor.

Şehitlik Spor Kompleksi, Sur Gençlik Merkezi ve Seyrantepe Spor Salonu gibi farklı spor tesislerinde düzenlenen kurslar, voleybol, yüzme, halk oyunları, futbol, satranç, basketbol, jimnastik, plates, step aerobik, atletizm, yakın savunma, dart, kickboks, dağcılık, taekwondo gibi 16 farklı branşı içeriyor. Bu kurslar, vatandaşların sporu yaşamlarının bir parçası haline getirebilmelerini teşvik etmek amacıyla ücretsiz olarak sunuluyor.

Yenişehir Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Murat Beşikci, kursların amacının başarılı ve yetenekli sporcuları desteklemek olduğunu belirtti. Başkan Beşikci, başarılı olan katılımcıları ayrıca destekleyeceklerini ve spor branşlarında başarılı olan yetenekli sporcuların lisanslarını çıkararak askeri okullar, polis okulları, spor liseleri ve beden eğitimi bölümleri sınavlarına hazırlayacaklarını ifade etti. Geçen kış döneminde düzenlenen Kış Spor Okulları'nın da birçok lisanslı sporcunun yetişmesine katkı sağladığını söyledi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER