© Baykuş Haber

Yerel eşitlik eylem planı anlatıldı

TEPEBAŞI BELEDİYESİ TARAFINDAN HAZIRLANAN YEREL EŞİTLİK EYLEM PLANI’NIN MADDELERİ VE UYGULAMAYA YÖNELİK PLANLAMALARI DÜZENLENEN TOPLANTI İLE BİRİM MÜDÜRLERİNE ANLATILDI.

Tepebaşı Belediyesi, "Avrupa Yerel Yaşamda Kadın Erkek Eşitliği Şartı"na imza atarak "Yerel Eşitlik Eylem Planı" (YEEP) hazırladı. Bu planın maddeleri ve uygulama stratejileri birim müdürlerine aktarılmak üzere bir toplantı düzenlendi.

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, Avrupa Belediyeler ve Bölgeler Konseyi (CEMR) tarafından hazırlanan bu şarta imza atmış ve çalışmaları başlatmıştı. Şimdi ise "Yerel Eşitlik Eylem Planı"nın ayrıntıları ve uygulama planları birim müdürlerine tanıtıldı.

Toplantıya, birim müdürleri, sendika temsilcileri ve Tepebaşı Sağlıklı Kent Konseyi katıldı. Toplantının yürütücülüğünü ise Cinsiyet Eşitliği İzleme Derneği (CEİD) Eskişehir Temsilcisi Hatice Yeşildal üstlendi. Yeşildal, CEMR'in YEEP hazırlama rehberindeki önerileri ve benzer çalışmalar hakkında bilgi verdi. Ayrıca, eylem planının başarıyla uygulanması için tüm katılımcıların sorumluluk taşıdığını vurguladı.

Toplantı sırasında, Yerel Eşitlik Eylem Planı'nın basılı versiyonu ve veri toplama formları da katılımcılara dağıtıldı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER