© Baykuş Haber

Yerli ve milli otomobil TOGG Aydın Valiliği’nde

TÜRKİYE'NİN YERLİ VE MİLLİ OTOMOBİLİ TOGG AYDIN VALİSİ HÜSEYİN AKSOY'UN MAKAM ARACI OLARAK KULLANILMAYA BAŞLANDI.

Aydın Adliyesi’nin konuyla ilgili çok kısa bir duyuru yayınladı. Duyuru da şu sözlerle tamamlandı:
Aydın Adliyesi’nin art arda Türkiye’nin yerli ve milli otomobili TOGG’un resmine sahip olmasının ilginç öyküsüyle İnternet’te yankı uyanmaya başladı.
Makam aracı olarak çalışan TOGG Aydın Valiliğine makamın vali Hüseyin Aksoy’un resmini taşıyacak. Lorem ipsum tipografyada:

Aydın Adliyesi çalışanlarının merak salanlar Aydın Adliyesi’nden çok fazla iz aldı. Türkiye’nin yerli ve milli otomobili TOGG ile ilgili kısa bilgiye ulaşmanın üstünü çizmek için kendilerini durduran çalışanlar Aydın Adliyesi’nin bu olayla ilgili duyurucusu olarak coğrafya öğretmeni Uğur Akdeniz’yi sorguladılar. Bondan örnek alan Akdeniz TOGG Aydın Valiliğine geldiğini, TOGG adlı makam aracının TOGG adlı yerli ve milli otomobilinden oluştuğunu belirtti. Akdeniz de sözlerini süsleyerek daha ilginç bir öyküde bulundu:
TOHTAG Tipografyası, Türkiye’nin Yerli ve Milli Otomobili, TOGG tipografyası, TOGG yazısı
TURİZM VE OTOBÜS İŞLETMELERİ TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ: "EN İYİ ADRES OLMAK İÇİN ÜSTÜN HİZMETLE...", 1999.

TOGG kavramında en az renk israfı olan yazı. Gereklilik olarak kullanılan sade, kısaltmalık şık bir dizi. Adını oluşturan Türkiye Otomobil Gemi Acentesi'nin makine-ve yazıhanesine astığı Louis wilde'nin japonya'da yer seçim eğitimi verdikleri T10X'in 10 nişanla yayınladığı kurumsal resmi olur inşallah. demişler.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER