© Baykuş Haber

Yeşil alanların yüzde 90nı arıtılmış su ile sulanıyor

MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MUĞLA ATIKSU ARITMA TESİSİNDEKİ SUYUN GERİ KAZANIMINI SAĞLAYARAK BU SUYU YEŞİL ALAN SULAMASINDA KULLANIYOR.

Dünya genelindeki hızlı nüfus artışı ve iklim değişikliği gibi faktörler, temiz suyun miktarını ve kalitesini olumsuz yönde etkilerken, mevcut su kaynaklarının önemi her geçen gün daha da artıyor. Bu nedenle atık suyun uygun arıtma süreçlerinden geçirilerek yeniden kullanılması, su kaynaklarının sürdürülebilirliği açısından büyük önem taşıyor. Bu yönde yapılan çalışmalar sayesinde, Büyükşehir Belediyesi sorumluluğundaki parkların yüzde 90'ından fazlası geri dönüşümle elde edilen su ile sulanabiliyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, il genelindeki atık su arıtma tesislerinde geri dönüşüm sistemini hayata geçirerek, suyun daha etkili bir şekilde kullanılmasını sağlıyor. Bu kapsamda, 2013 yılında Muğla Belediyesi döneminde hizmete açılan Menteşe İlçesi'nde bulunan Atıksu Arıtma Tesisi, ileri biyolojik arıtma prosesi sonrasında suyun filtrasyon ve dezenfeksiyon aşamalarından geçirilerek geri dönüşüme tabi tutuluyor. Bu sayede, Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından yönetilen 384 bin 500 metrekarelik yeşil alanın 359 bin 294 metrekaresi geri dönüşümlü su ile sulanıyor. Menteşe ilçesindeki parklar ve bahçelerin yüzde 90'ından fazlası, geri dönüşüm sayesinde sulanmış oluyor. Bu uygulama hem su tasarrufunu sağlıyor hem de daha yeşil bir çevre oluşturuyor. Su kaynaklarının korunması ve sürdürülebilirliği açısından büyük bir adım atan Muğla Büyükşehir Belediyesi, bu çalışmayla çevre dostu bir yaklaşımı benimsemiş oluyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER