© Baykuş Haber

“Yeşil Girişimcilik Ekosistemi Projesi” gençlere yeni fırsatlar sunuyor

SELÇUK ÜNİVERSİTESİNİN YÜRÜTÜCÜLÜĞÜNDE HAZIRLANAN “GENÇ YEŞİL GİRİŞİMCİLİK EKOSİSTEMİ” BAŞLIKLI PROJE, AVRUPA BİRLİĞİ ERASMUS + PROGRAMI GENÇLİK ALANINDA 250 BİN EURO BÜTÇE İLE DESTEKLENMEYE HAK KAZANDI. İTALYA, İZLANDA VE ROMANYA’DAN ORTAKLARIN YER ALDIĞI PROJEYLE GENÇ GİRİŞİMCİLERE YENİ FIRSATLAR SUNULUYOR.

Selçuk Üniversitesinin yürütücülüğünde hazırlanan “Genç Yeşil Girişimcilik Ekosistemi” başlıklı proje, Avrupa Birliği Erasmus + Programı Gençlik Alanında 250 bin euro bütçe ile desteklenmeye hak kazandı. İtalya, İzlanda ve Romanya’dan ortakların yer aldığı projeyle genç girişimcilere yeni fırsatlar sunuluyor.


Selçuk Üniversitesinden Dr. Öğr. Üyesi Ali Ganiyusufoğlu’nun yürütücülüğünü yaptığı, “Genç Yeşil Girişimcilik Ekosistemi” (Young Green Entrepreneurship Ecosystem) başlıklı uluslararası proje, 250 bin euro bütçeyle hayata geçiyor. Selçuk Üniversitesinin hem ortağı hem de yürütücülüğünü yaptığı “Genç Yeşil Girişimcilik Ekosistemi” (YOUNGREENTECO) başlıklı uluslararası projenin paydaşları arasında Bükreş Politeknik Üniversitesi (Romanya), Umbria Ticaret Odası (İtalya) ve Bifröst Üniversitesi (İzlanda) Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya Sanayi Odası ve İnnopark Teknoloji Geliştirme Bölgesi yer alıyor.


Erasmus Koordinatörlüğünde Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zeki Bayramoğlu’nun katılımıyla gerçekleşen toplantıda bilgilendirmelerde bulunan Proje Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Ali Ganiyusufoğlu, “Genç girişimcilerin, mentörlerin, melek yatırımcıların ve üreticilerin bir araya getirildiği; içinde pazarların, fon havuzlarının ve kuluçka merkezlerinin olduğu yeşil girişimcilik ekosistemi oluşturulacak. Bu platformda ayrıca hedef grupların yapay zeka tabanlı eşleştirme yoluyla ulusal, uluslararası fonlara ve pazarlara erişmeleri kolaylıkla sağlanacak” dedi.


Ganiyusufoğlu, bu çerçevede öncelikli hedef grubunda yer alan 18-30 yaş grubundaki genç girişimcilere, mentörlere, melek yatırımcılara ve üreticilere yönelik yenilikçi eğitim modüllerinin geliştirilerek ücretsiz bir şekilde e-öğrenme platformunda kullanıma sunulacağını ifade etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER