© Baykuş Haber

Yeşilyurt Belediyesinden depremzede üreticilere destek

YEŞİLYURT BELEDİYE BAŞKANI MEHMET ÇINAR, “TARIMSAL ÜRETİM VE AR-GE SAHAMIZDA HASADINA BAŞLADIĞIMIZ SEYMEN CİNSİ ARPALARI, YEM HALİNE GETİRDİKTEN SONRA DEPREM DOLAYISIYLA ÜRETİM YAPMAKTA ZORLANAN ÇİFTÇİLERİMİZE DAĞITIMINI YAPACAĞIZ.” DİYE KONUŞTU. BAŞKAN ÇINAR, BİÇERDÖVERİ KENDİSİ KULLANARAK SEZONUN İLK ARPA HASADINI GERÇEKLEŞTİRDİ.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, tarımsal üretim ve AR-GE sahasında hasat yapılacak seymen cinsi arpa ürünlerini dağıtarak deprem nedeniyle zor durumda olan çiftçilere destek olacaklarını açıkladı. Başkan Çınar, biçerdöveri kendi kullanarak sezonun ilk arpa hasadını gerçekleştirdi.

Yeşilyurt Belediyesi Tarımsal Üretim ve AR-GE Sahasında gerçekleşen arpa hasat programına Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Kayısı Araştırma Enstitüsü Müdürü Abdullah Erdoğan, Malatya Tarım Platformu Başkanı İhsan Akın, Malatya Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Fevzi Çiçek ve Cumhuriyet Örnekköy Mahalle Muhtarı Mehmet Çelik katıldı.

Cumhuriyet Örnekköy Mahalle Muhtarı Mehmet Çelik, tarıma verdiği destek ve önem nedeniyle Başkan Çınar'a teşekkürlerini iletti. Kayısı Araştırma Enstitüsü Müdürü Abdullah Erdoğan, Bereketli bir yıl diledi ve Başkan Çınar ve ekibini tebrik etti. Malatya Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Fevzi Çiçek, 6 Şubat depreminin tarımı olumsuz etkilediğini ve boş arazilerin değerlendirilerek ekimin ekonomiye ciddi katkı sağlayacağını ifade etti. Başkan Çınar ise tarımsal yatırımlarla ilçenin adını duyurmaya çalıştıklarını, çiftçilere ve üreticilere destek sağlayarak bölgenin kalkınmasını hedeflediklerini söyledi. Depremin olumsuz etkilediği çiftçilere bu hasatla destek olacaklarını ifade etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER