© Baykuş Haber

Yetim çocuklara kırtasiye desteği için buluştular

ERZURUM’DA BİR GRUP GÖNÜLLÜ GENÇ VE KADIN, YENİ EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİNDE YETİM ÇOCUKLARA DESTEK OLMAK, ONLARIN KIRTASİYE İHTİYAÇLARINI KARŞILAMAK İÇİN KIZILAY ŞUBESİ’NİN ÖNCÜLÜĞÜNDE BİR ARAYA GELEREK ÇADIRDA PİŞİRDİKLERİ YEMEKLERİ SATTI.

Erzurum şehrinde, Kızılay Şubesi'nin önderliğinde bir araya gelen gönüllü gençler ve kadınlar, yeni eğitim-öğretim döneminde yetim çocuklara yardım etmek ve onların kırtasiye ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla güzel bir etkinlik düzenledi. Erzurum'un en işlek caddelerinden biri olan Cumhuriyet Caddesi'nde gerçekleşen etkinlikte, Türk Kızılay Palandöken Şubesi Kadın Kolları, gönüllü gençler ve kadınlarla birlikte çadırda pişirdikleri yemekleri satarak yetim çocuklara kırtasiye desteği sağladı.

Kızılay Erzurum İl Başkanı Hüseyin Bozhalil, bu etkinliği hem Kızılay'ı daha iyi tanıtmak, hem de bağış ve yardımlaşma kültürünü canlı tutmak ve farkındalık yaratmak için düzenlediklerini ifade etti. Türk Kızılay Palandöken Şubesi Kadın Kolları'nda gönüllü olarak çalışan Hava Şeker ise yetim çocuklarla dayanışma içinde olmak ve onlara kırtasiye malzemeleri sağlamak amacıyla bu etkinliği gerçekleştirdiklerini belirtti. Bu gibi etkinlikler, toplumda yardımlaşma ve dayanışma ruhunu canlı tutmanın güzel bir yolu olarak görülmelidir.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER