© Baykuş Haber

Yetişecek nitelikli personellerle hükümlülerin eğitimi sağlanacak

PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ İLE ADALET BAKANLIĞI CEZA İNFAZ KURUMLARI VE TUTUKEVLERİ PERSONELİ HASAN ERBİL EĞİTİM MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ ARASINDA HÜKÜMLÜLERİN EĞİTİMİ VE İYİLEŞTİRİLMESİNE YÖNELİK BİR İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI.

Pamukkale Üniversitesi Rektörlüğü ile Adalet Bakanlığı Ceza İnfaz Kurumları ve Tutukevleri Personeli Hasan Erbil Eğitim Merkezi Müdürlüğü arasında hükümlülerin eğitimi ve iyileştirilmesi amacıyla iş birliği protokolü imzalandı. Protokol kapsamında ceza infaz kurumları ve denetimli serbestlik müdürlerinin ihtiyaç duyduğu nitelikli personelin yetiştirilmesi ve mesleki eğitimlerinin sağlanması hedefleniyor.

İmza töreni, Hasan Erbil Eğitim Merkezi ev sahipliğinde gerçekleşti ve protokol, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan ile Hasan Erbil Eğitim Merkezi Başkanı Cumhuriyet Savcısı Uğur Özbek tarafından imzalandı.

Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, bu protokolün Denizli'nin tek üniversitesi olarak şehirle bütünleşmeyi önemsediklerini ve mevcut durumu daha iyiye taşıma çabalarını yansıttığını belirterek, protokolün hayırlara vesile olmasını diledi.

Hasan Erbil Eğitim Merkezi Başkanı Cumhuriyet Savcısı Uğur Özbek ise protokolün yenilenmesinden memnuniyet duyduklarını ifade ederek, Pamukkale Üniversitesi'nin sağladığı desteklere teşekkür etti.

Bu iş birliği protokolü ile ceza infaz kurumları ve denetimli serbestlik müdürlüklerinde çalışan personelin bilimsel, mesleki ve teknik konularda yetkinlik kazanmaları, mesleki kültürün ortak değerlerini benimsemeleri amaçlanıyor. Ayrıca, eğitim merkezinde gerçekleştirilen hizmet öncesi eğitim, aday memur yetiştirme eğitimi, hizmet içi eğitim, görevde yükselme eğitimi ve ilk yardım eğitimlerinde Pamukkale Üniversitesi ile iş birliği yapılacak.

Bu protokol ile eğitim merkezi personelinin akademik becerileri artırılacak ve üniversite ceza infaz kurumları ve denetimli serbestlik müdürlüklerinde yapacakları araştırmalara katkı sağlayacak. İş birliği, bilimsel gelişmelerin paylaşılmasını ve adalet sisteminin iyileştirilmesine katkıda bulunmayı hedefliyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER